Iraan võttis MMil napi võidu USA üle

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani koondise peatreener Slobodan Kovac (keskel) oma meeskonnaga Maailmaliiga mängu ajal.
Iraani koondise peatreener Slobodan Kovac (keskel) oma meeskonnaga Maailmaliiga mängu ajal. Foto: SCANPIX

Aasia võrkpalli lipulaevaks tõusnud Iraani meeskond on tänavust MM-finaalturniiri Poolas alustanud kahe järjestikuse võiduga tugevate meeskondade vastu. Kui esimeses mängus oldi 3:1 üle Itaaliast, siis teisipäeval saadi napilt 3:2 (otsustav geim 17:15) jagu selle aasta Maailmaliiga võitjast USA-st.

Kohtumise võtmetegija oli Iraani meeskonna sidemängija Mir Saeid Marouflakrani, kelle kohta serblasest treener Slobodan Kovac ütles, et kui serv saadakse korralikult kätte, suudab Iran mängida kiiresti ja hästi, vahendas volley.ee.

USA treener John Speraw sõnas mängujärgsel pressikonverentsil, et tema meeskond peab tublisti arenema: «Me ei mängi praegu nii efektiivselt nagu varem. Iraan aga seevastu näitas fantastilist võrkpalli ja nad väärisid võitu.»

D-alagrupis avas võiduarve Itaalia, kes tuli 0:2 kaotusseisust napi võiduga välja Prantsusmaa vastu. 3:0 (19, 17, 20) paremusega Puerto Rico üle avas võiduarve ka Belgia meeskond.

A-alagrupis sai teise 3:0 (17, 19, 22) võidu Poola, kes alistas Austraalia. Serbia oli tähtsas mängus 3:1 (17, -20, 21, 21) parem Argentiinast ja Venetsueela sai oma esimese võidu (3:1) Kameruni vastu.

Täna on finaalturniiril kavas jällegi kuus mängu, Katowices ja Gdanksis lähevad lahingusse B- ja C-alagrupi meeskonnad. Oma võiduarvet üritavad kasvatada nii favoriidid Brasiilia ja Venemaa (vastased Tuneesia ja Egiptus) kui turniiril ka korra juba võidurõõmu maitsnud Soome (vastaseks Lõuna-Korea).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles