Valus kaotus: Soome jäi lisaajal Türgile alla

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome ja Türgi mäng.
Soome ja Türgi mäng. Foto: SCANPIX

Korvpalli MMil sai täna valusa kaotuse Soome koondis, kes kaotas lisaajal 73:77 Türgile.

Enne tänast oli Soomel kirjas üks võit ja kaks kaotust ning tänagi loodeti võita, et alagrupis koht nelja parema hulgas kindlustada. Mäng Türgiga algas soomlastele lootusrikkalt: avaveerand võideti 15:10, poolajaks oldi juhtimas 41:27. Kolmandal veerandajal mängiti aga eduseis maha: kui soomlased viskasid ise 18 punkti, siis türklastel lasti visata 26 silma ja nii oli enne normaalaja viimast veerandaega seis soomlaste poolt vaadatuna 59:53. Viimased kümme minutit aga Eesti põhjanaabritele edu ei toonud: seekord visati ise vaid üheksa punkti Türgi 15 vastu.

Kuna normaalaeg lõppes seega 68:68 viigiseisul, asuti mängima lisaaega, mille Türgi võitis 9:5 ja nii kogu mängu 77:73. Võitjate parimana viskas Ömer Asik 22 punkti, soomlastest oli 17 punktiga resultatiivseim Petteri Koponen.

C-alagruppi juhib hetkel ühegi kaotuseta USA. Täna Uus-Meremaale kaotanud Ukraina on kahe võidu ja kahe kaotusega teisel kohal, Türgi tõusis sama saldoga kolmandaks. Neljandat kohta hoiab täna USAga kohtuv Dominikaan. Uus-Meremaa ja Soome on praegu kaks riiki, kes C-alagrupist välja jäävad, ent homme mängivad meeskonnad just omavahel. Kuna hetkel viimast edasipääsukohta hoidev Dominikaan mängib täna tugeva USAga ja homme Türgiga, võib neljanda ehk viimase alagrupist edasipääseja otsustada just homne Soome ja Uus-Meremaa mäng.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles