Balta: head hüpped võtsid pinge maha

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta
Ksenija Balta Foto: Liis Treimann

Eesti meistrivõistlustel kaks korda enda nimel olevat kaugushüppe Eesti rekordit 6.80 korranud Ksenija Balta valmistub järgmisel nädalal toimuvaks EMiks rahulikult – kodune võistlus näitas, et seis on hea, ja nii kiiresti ei tohiks sportlik vorm kuhugi kaduda.


«Pärast Eesti meistrivõistlusi puhkasin kaks päeva, siis tegin kergeid treeninguid ja puhkasin taas. Nädala lõpus tuleb veel paar raskemat harjutuskorda,» rääkis Balta. Pühapäeva varahommikul istub ta koos elukaaslasest treeneri Andrei Nazaroviga lennukisse ning lõunaks ollakse juba võistluspaigas Barcelonas.

Balta on esimene, kes Eesti sportlastest võistlustulle astub. Kaugushüppe eelvõistlus peetakse teisipäeval, lõppvõistlus kolmapäeva õhtul. Reedel teeb ta kaasa ka 200 m eeljooksus. «Varem pole ma kunagi nii kiirel Mondo rajal jooksnud,» viitas ta hea tulemuse ootusele.

Kuigi Balta tase võimaldab kaugushüppes mõelda väga kõrgest kohast, püüab spordipiiga ise kahe jalaga maas püsida. «Head hüpped võtsid pinge maha ja kui su kõrval on nii realistlikult mõtlev inimene, pole võimalik ennast hirmsate lootustega üles kütta,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles