Gatlini tulek sõltub auhinnarahast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justin Gatlin
Justin Gatlin Foto: SCANPIX

Kergejõustiku Kuldliiga üks korraldajaid Taavi Esperk tõdes, et New York Timesis avaldatud info, et homme nelja-aastase dopingu tõttu määratud võistluskeelu alt vabanev USA sprinter Justin Gatlin võib oma avastardi teha Rakveres, pole otseselt vale, ent paraku on tegemist pelgalt spekulatsiooniga.


Kuus aastat tagasi Ateena olümpial meeste 100 m jooksus kuldmedali võitnud Gatlin jäi 2006. aasta kevadel vahele keelatud ainete tarvitamisega. Kuna see oli tal teine kord patustada, võinuks talle määrata ka eluaegse võistluskeelu, aga et esmane rikkumine oli talle kirjutatud ravimi tarvitamine, pääses ta pisut leebema ehk nelja-aastase võistluskeeluga.

See keeld lõpeb laupäeval ning Gatlin, kes on vahepealsel ajal usinalt harjutanud, soovib võimalikult kiiresti võistelda.

«Tegelikult on lugu nii, et mina ja mitmed teised Euroopa kergejõustikumiitingute korraldajad vestlesime selle artikli autori Dave Ungradyga, et kas oleksime valmis võtma Gatlinit oma võistlusele,» selgitas Esperk. «Meil polnud meeleski, et tal keeld nüüd lõpeb, seetõttu ei osanud me selle peale mõeldagi. Aga NY Timesi ajakirjanikuga suheldes see mõte tekkis.»

Esperki sõnul võeti seetõttu ühendust Gatlini mänedžeriga, et uurida, kas olümpiavõitja tõepoolest oleks huvitatud 3. augustil Rakveres Kuldliiga finaaletapil võistlemisest. «Suhtlesime meili teel, asjad on natuke edasi arenenud, aga otseselt kuskile välja jõudnud veel pole, mingeid kokkuleppeid me sõlminud ei ole,» lausus ta.

Nagu sellise kaliibriga sportlasi ikka, huvitab ka Gatlinit eelkõige, palju ta Rakveres võistlemisega teenida võiks. «Gatlini mänedžer otsib talle võistlusi, aga kuna meie tingimused pole suuremate miitingute tingimustega võrdväärsed, otsivad nad võistlust, kus on suurem teenimisvõimalus,» tõdes Esperk. «See on ka arusaadav, sest tegelikult on see ju tema töö.»

See, kas Gatlin, kelle kehtiv isiklik rekord 100 m sprindis on 9,85, võistleb Rakveres või mitte, peaks selguma järgmise nädala esimeses pooles.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles