Eesti otsib Rootsi vastu mängumootorile asendajat

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kes asendab Konstantin Vassiljevit: kas Joel Lindpere (paremal) või Ilja Antonov?
Kes asendab Konstantin Vassiljevit: kas Joel Lindpere (paremal) või Ilja Antonov? Foto: Mihkel Maripuu

Eesti ja Rootsi jalgpallikoondis etendavad täna õhtul Stockholmis peaproovi uuel nädalal algavale EM-valiksarjale, kus Eesti läheb avamängus vastamisi Sloveenia ja rootslased Austriaga.

Sünnimaa vastu astuva Eesti peatreeneri Magnus Pehrssoni meeli saab pinges hoida mõistagi vaid üks suur küsimus – kes ja kas üldse keegi suudab üle võtta vigastatud Konstantin Vassiljevi koha? Võiks see ehk olla eile pressikonverentsil Pehrs­soni kõrval istunud Ilja Antonov? «Mina ei valinud neid kahte mängijat siia, ärge sellest midagi välja lugege,» naeris Pehrsson seepeale.

Antonov ei tahtnud samuti ennast veel Vassiljevi saabastesse sobitada. «Peame pöörama tähelepanu meeskonnamängule ja saama läbi selle hea tulemuse. Kostja on mängija, kes suudab ise millegagi mängu tulemuse otsustada, olgu see siis sööt või värav. Aga tahan olla meeskonnale kasulik,» sõnas Antonov. «Kevadel, kui läksime Gibraltarile, oli tunne, et pean parima välja panema – kohe aasta alguses oli raske teha kõrgemal tasemel selline mäng. Aga praegu, pärast suviseid mänge, on tunne palju parem,» märkis ta.

Eeldades, et Pehrsson oleks kasutanud Vassiljevit ründava poolkaitsja kohal, võib selle koha tänases mängus hõivata ka Joel Lindpere. Vassiljevi asendajat Pehrsson päev enne mängu igatahes välja öelda veel ei soovinud. «Võin vastata nii nagu varemgi – meil on erinevaid võimalusi. Aga alustame nii kaitstes kui ka rünnates ikka nii, nagu oli plaanis enne Vassiljevi vigastust,» viitas Pehrsson sellele, et koondise keskväljamootori tõttu ta mänguplaani oluliselt muutma ei hakka.

Teiseks suuremaks küsimärgiks on äärekaitsja positsioon. Enar Jääger on olnud kaua mängupraktikata, sest pidas viimase klubikohtumise täpselt neli kuud tagasi ning on pärast seda osalenud vaid kolmes koondisemängus. Taijo Tenistet vaevab aga kerge vigastus, mistap poleks enne Sloveenia-mängu tema kaasamisega suurt mõtet riskida. Viimastel treeningutel sai Sogndali äärekaitsja siiski täisjõuga harjutada. «Hommikul otsustame, kas ta mängib,» sõnas Pehrsson. «Kui tal pole probleeme, siis on hea, kui ta saab vähemalt 45 minutit. Ta meeldib mulle mängijana väga, kuna ta on väga mitmekülgne, näiteks Islandi vastu sai ta väga hästi äärepoolkaitses hakkama.»

Pehrsson vihjas, et ehk võib Tenistet täna näha hoopis paremkaitses. «Praegu, kui Enar pole ikka uut klubi leidnud, võib Taijost olla rohkem kasu paremkaitsjana. Samas on meil sinna panna ka Gert Kams. Igatahes tean, et Taijo saab kõikidel kohtadel hakkama,» lausus peatreener.

Pehrssoni sõnul soovis ta algselt mängida rootslaste vastu taktikaliselt täpselt samamoodi nagu esmaspäeval eesootavas valikmängus Sloveeniaga, kuid see pole võimalik. «Mida lähemale mängu aeg jõudis, leidsime, et tuleb teha väikseid muudatusi. Palju sõltub muidugi ka sellest, kas Zlatan Ibrahimovic rootslastel kaasa teeb. Rootsi ja Sloveenia mängivad mõnes mõttes üsna erinevalt, nii et pean veidi muutusi tegema,» sõnas Pehrsson.

«Kas Rootsi on ideaalne vastane, seda on raske öelda, aga tuleb tugev mäng, ja me vajame mängu, mis paneks meie kaitseliini proovile. Selles osas saame kindlasti väga hea kohtumise,» leidis Pehrsson, keda tuleb täna vaatama ka perekond. «Ma loodan, et nad on kohal, sest piletid neil igatahes on. Naine ja lapsed toetavad kindlasti mind, aga teiste sugulaste kohta ei julge öelda!» naeris Pehrsson. «Mulle on see mäng kindlasti eriline, sest kummaline on Rootsis külalisena olla. Aga samas on ka uhke tunne tulla siia Eesti koondise peatreenerina,­» sõnas Pehrsson.

Rootsi ja Eesti kohtumine algab 50 000 pealtvaatajat mahutaval Friends Arenal Eesti aja järgi kell 20.45.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles