Jaapanlane jõudis US Openil ajaloolise saavutuseni

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kei Nishikori jõudis US Openil poolfinaali.
Kei Nishikori jõudis US Openil poolfinaali. Foto: SCANPIX

Meeste tennise maailma edetabelis praegu 11. kohal paiknev jaapanlane Kei Nishikori tegi US Openil ajalugu, kui pääses meeste üksikmängus poolfinaali. Sellega sai Nishikorist esimene jaapanlasest meestennisist, kes 96 aasta jooksul US Openil poolfinaali jõudnud.

Nishikori alistas veerandfinaalis Austraalia lahtiste võitja Stanislas Wawrinka 3:6, 7:5, 7:6, 6:7, 6:4. «Ma loodan, et see on ka Jaapanis oluline uudis,» sõnas Nishikori USA Today’le.

Viimati jõudis US Openil Jaapani meestennisist poolfinaali 1918. aastal, kui sellega sai hakkama Ichiya Kumagae. Viimati jõuti aga suure slämmi turniiril poolfinaali 1933. aastal, kui nii kaugele jõudis Jiri Satoh Wimbledonis.

Nishikorist sai sel aastal esimene Jaapani meestennisist, kes tõusnud ATP tabelis kümne parema sekka, kui ta tõusis maikuus üheksandale positsioonile.

Nishikori läheb US Openi poolfinaalis vastamisi nüüd esimese asetusega serblase Novak Djokoviciga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles