Skandaal MMil: legendaarne teadustaja vallandati tantsutüdrukute tõttu

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsutüdrukud korvpalli MMil.
Tantsutüdrukud korvpalli MMil. Foto: SCANPIX

Hispaanias toimuval korvpalli MMil sattus pahandusse Bilbaos toimuvatel mängudel üht kohtumist kommenteerinud tuntud teadustaja, kes vallandati seetõttu, et ta tegi liiga seksistlikke märkuseid tantsutüdrukute kohta.

Bilbaos mängu kommenteerinud Carlos Olías de Lima küsis ühe kohtumise time-outi ajal Dreamcheersi-nimelist tantsutruppi vaadates järgnevalt: «Kes ei tahaks veeta ööd mõne Dreamcheersi tantsutüdrukuga?» Tantsutüdrukud olid nimelt parajasti esitamas kava kuulsa laulja Enrique Iglesiase muusikapala «Bailando» järgi ning seal laulab Iglesias eesti keelde tõlgituna «Ma tahan olla sinuga, elada koos sinuga, tantsida sinuga, veeta sinuga üht pöörast ööd.».

De Lima väitis ühele Hispaania raadiojaamale, et ta ei saanud laulusõnadest inspiratsiooni ega esitanud tantsutüdrukute kohta sellist küsimust, kuid kinnitas, et kõikidele osapooltele on parem, kui ta edaspidi enam teadustajana ei tööta. Lisaks ütles De Lima, et esitas tantsutüdrukutele isikliku vabanduse ning väidetavalt polnud neiud end solvatuna tundnud.

De Lima oli Bizkaia Arenal töötanud korvpallimängude teadustajana juba 12 aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles