Pehrsson: Vassiljevi rolli täitnud Lindpere üllatas mind positiivselt

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Pehrsson.
Magnus Pehrsson. Foto: Tairo Lutter

Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson lausus pärast 0:2 skooriga lõppenud maavõistlust Rootsi vastu, et esmaspäevaseks esimeseks EM-valikmänguks Sloveenia vastu on Stockholmist kaasa võtta palju positiivset.

Põhiküsimus – kas Joel Lindpere suudab asendada ründava poolkaitsja kohal Konstantin Vassiljevit – sai positiivse või vähemasti julgustava vastuse. «Ta mängis täna sama rolli nagu Vassiljev ning näiteks füüsiliselt pidas ta isegi paremini vastu kui ma arvasin,» kiitis Pehrsson Lindperet. «Joel on tark mängija ja minu meelest suudab ta meeskonnale rahustavalt mõjuda.»

Kiidusõnu jagus Pehrssonil ka Ilja Antonovile, kes mängis Rootsi vastu äärepoolkaitses. «Antonov teeb väga suuri edusamme. Täna oli ta omal kohal tubli. Tema inglise keel pole küll võib-olla kõige parem, aga ta saab minust ikkagi hästi aru,» naeris Pehrsson. «See tuleb sellest, et ta mõistab jalgpalli väga hästi. Näen tal kindlasti kohta mõnes klubis väljaspool Eestit, sest ta suudab olla hea nii kaitse- kui ka ründefaasis,» märkis Pehrsson.

Peatreener lisas, et paljud asjad, mida ta tahtis näha, tulid hästi välja. «Suutsime enamjaolt meeskondlikult kaitsta. Vaatasin, et Rootsil oli vaid üks hea väravavõimalus rohkem kui meil,» lausus Pehrsson. «Esimese värava puhul mina Eesti koondise peatreenerina muidugi kahtlen, kas see pall ikka oli üle joone… Aga suurim pluss – me olime lõpuni ühtne meeskond.»

Samas märkis Pehrsson ära ka mitu kohta, mis vajavad veel järeleaitamist. «Üleminekud rünnakule olid head, kuid peame söödukvaliteeti parandama. Eriti teisel poolajal oli mitu olukorda, kus meil läks just seetõttu hea rünnak luhta. Aga näiteks keskväljal saime mitu korda 4-3 arvulise ülekaalu,» märkis ta.

Lisaks jäi meeskond peatreeneri arvates eriti esimesel poolajal liialt passiivseks. «Mängijad võinuks eriti kaitseliinis omavahel rohkem suhelda ja üksteist abistada-juhendada. Teisel poolajal asi siiski paranes,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles