Jalgpallimaailma superagent teenis suvega 30 miljonit eurot

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Radamel Falcao (paremal) koos oma agendi Jorge Mendesiga
Radamel Falcao (paremal) koos oma agendi Jorge Mendesiga Foto: SCANPIX

Portugali jalgpalliagent Jorge Mendes on olnud viimastel aastatel jalgpallimaailma üks suurimaid niiditõmbajaid. Läbi tema käib suur osa kõige silmapaistvamatest üleminekutest ning nende pealt on mees ka endale kena kopika kõrvale pannud.

Viimasel suvel liitusid Mendesi kliendid Angel Di Maria (75 miljonit eurot) ja Radamel Falcao (laen) Manchester Unitediga, Diego Costa siirdus Chelsea’sse (35 miljonit eurot), Eliaquim Mangalast sai Manchester City mängija (53 miljonit eurot) ja James Rodriguez siirdus Madridi Reali (80 miljonit eurot). Lisaks liitusid Mendesi Ezequiel Garay 15 miljoni euro eest Peterburi Zeniidiga.

Tegelikult tahtis Mendes üleminekuakna viimasel päeval Falcaod Madridi Realile sokutada, kuid suurklubi president Florentino Perez keeldus. «Kui ma oleks Falcao siia toonud, siis oleksin pidanud Mendesist presidendi tegema,» sõnas ta. Madridiga on aastate jooksul liitunud väga paljud Mendesi kliendid, kellest kuulsaim on Cristiano Ronaldo.

Läinud suvel pani Mendes jalgpallurite üleminekute vahendamise arvelt oma taskusse kokku üle 30 miljoni euro. Tegemist oli tema agendikarjääri edukaima üleminekuaknaga. Enne jalgpalliärisse sattumist oli ta DJ.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles