UEFA ei lõpeta Varssavi Legia kiusamist

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Legia fännide protestiaktsioon UEFA vastu
Legia fännide protestiaktsioon UEFA vastu Foto: SCANPIX

UEFA ja Varssavi Legia jalgpalliklubi suhted ei paista paremuse poole liikuvat ning klubile määrati fännide käitumise tõttu suur trahv. Nimelt näitasid Legia poolehoidjad Euroopa liiga kohtumises Aktobe vastu üles oma pahameelt UEFA otsuse vastu, mille tagajärjel visati nende klubi välja Meistrite liigast.

Legia fännid demonstreerisid otsatribüünil massiivset plakatit, kus UEFA logo ees seisis hiigelsuur euro-märkidega kaunistatud siga, kes hoidis käes paberit, mille kohaselt on 1 suurem number kui 6. All oli aga sõnum: «Sest jalgpall ei loe. Loeb raha.»

Legia oli Meistrite liiga eelringis ülikindlalt 6:1 üle Šotimaa meistermeeskonnast Celticust, kuid korduskohtumise lõpus tehti lohakusviga ja väljakule vahetati jalgpallur, kes kandis mängukeeldu. Kusjuures oli Bartosz Bereszynski talle määratud keelu ehk kolm euromängu juba vahele jätnud, kuid ühel puhul polnud teda lisatud mängule üles antud meeste hulka ning seetõttu ei läinud vahele jäetud kohtumine arvesse. Mees viibis otsustavaks saanud kohtumises Celticu vastu väljakul kõigest neli minutit. Kuigi varasemalt oli UEFA sarnaste rikkumiste puhul piirdunud rahatrahviga, siis Legia puhul visati nad koheselt ilma mööndusteta Euroopa suurimast sarjast välja.

Nüüd aga ei meeldinud UEFAle neid kritiseeriv hiigelplakat ning klubilt nõutakse välja veel 80 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles