Tartu Rally viib vanadele radadele ja pakub Lauluväljaku ümbruses publikukatset

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Morgan (vasakul) ja Sander Pärn.
James Morgan (vasakul) ja Sander Pärn. Foto: Timo Anis
Nädala pärast, 12-13. septembril, jätkuvad  EAL Eesti autoralli meistrivõistlused 2014. võistluskalendri hooaja teise uustulnuka, Tartu Rally´ga. Tegu on selle hooaja Eesti meistrivõistluste kuuenda ning Eesti Juunioride autoralli meistrivõistluste viienda etapiga, mis pakub võistlejatele mitmeid uusi rajalahendusi.

Ralli katsed sõidetakse Tartumaa teedel ning kokku sõidetakse kaksteist kiiruskatset kogupikkusega 104,16 kilomeetrit. Esimesel võistluspäeval sõidetakse neli kiiruskatset, millest kaks Vana-Võrumaa postiteel, kus pole sõidetud rallit alates aastast 1986 ja mis peaks sõitjatele ja publikule pakkuma palju. Avapäeva lõpetavad kaks Tartu Lauluväljaku ümbruses sõidetavat publikukatset. Laupäeval ootab võistlejaid kaheksa lisakatset ning nendest eelviimane (SS11Penetron 9,43km ) on Tartu Rally punktikatse.  

Reedel lõppes rallile registreerumine ja kokku on hetkel nimekirjas 88 võistluspaari seitsmest  riigist, mis täidab korraldajate ootused. Teiste hulgas ka värsked Kurzeme ralli üldvõitjad Aleksei Lukjanuk – Aleksei Arnautov ning sama ralli 2WD 1600 klassi võitjad Sander Pärn - James Morgan.

Lisaks ukjanuk ja Arnautovile on N4 klassis starti tulemas ka Kurzeme rallil eestlaste parima tulemuse eest hoolitsenileud Markus Abram  - Rein Jõessar. Taas on ühes autos istumas Roland Murakas - Kalle Adler ning Tartumaa teedel on starti tulemas ka Lõuna-Eesti oma mehed Siim Plangi – Marek Sarapuu. Samuti saab taas stardis näha Kurzeme ralli vahele jätnud Egon Kauri - Erik Lepiksoni ja Rainer Ausi - Simo Koskineni. Kindlasti on üks selle klassi võidusoosikutest Kaspar Koitla – Mait Laidvee, kes on Soome autoralli meistrivõistluste liidrid.
 
2WD 1600 klassis on kohal kogu paremik. Klassi liidritele Sander Pärn - James Morganile pakuvad tugevat konkurentsi meistrivõistluste eelmisel etapil teise koha saavutanud Rainer ja Rauno Rohtmets, alati kiired Sander Siniorg –Annika Arnek, Kristen Kelement – Timo Kasesalu, Niko-Pekka Nieminen – Kuldar Sikk , Gustav Kruuda – Ken Järveoja ja Lätis tänu katkestamisele väärtuslike meistrivõistluste ja Eesti Juunioride arvestuse punkte kaotanud Rasmus Uustulnd – Imre Kuusk.
Kõik eelpool nimetatud võistlejad heitlevad Tartumaa teedel sõidetavatel kiiruskatsetel ka Eesti Juunioride autoralli meistrivõistluste punktide eest. 

Klassis 2WD 2000 pole küll stardis meistrivõistluste liidreid Kristo Subi ja Teele Seppa, kuid seda põnevam saab olema duell idanaabrite Mihhail Skripnkiov -  Anton Grechko ja  Alexey Iofin - Evgenii Eliseev vahel, kes hetkel punktiarvestuses vastavalt teised ja kolmandad. 

Rahvuslikus E-rühmas on tänavu kaheveolistel autodel kolm meistrisarja arvestusklassi ja taas on stardis korralik arv võistlejaid, lisaks veel neljaveolised E-rühma autod . Klassiliidrid enne Tartu Rally'it on E9 klassis Rainer Meus - Kaupo Vana, E10 klassis Martin Saar - Allar Heina, E11 klassis Toomas Vask - Taaniel Tigas ning E12 klassis Hendrik Kers - Viljo Vider.

Veoautode klassis E13 on peale kolme sõidetud etappi liidrid Taavi Niinemets -Marco Prems. Tartu Rally´l on startimas üksteist GAZ võistlusmasinat. 

Tartu Rally 2014 start antakse reedel, 12. septembril kell 16.00 Tartu Raekoja platsil asuvalt stardipoodiumilt. Tartu Rally 2014 võitjad sõidavad Tartus Raekoja platsil asuvale poodiumile laupäeval 13. septembril kell 18.00, kus lisaks karikatele ootava ralli võitjaid auhinnana ka kaks Samsung Tab 4 tahvelarvutit.

Ralli keskus ja hooldusala paiknevad Jõe keskuse juures, ralli stardi-ja finišipoodium asuvad Tartu Raekoja platsil. 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles