Kohtumine võluriga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Eesti jalgpallikoondis sai neljapäeva õhtul tunda võluri kätt. Kahe Eestile löödud väravaga Rootsi kõigi aegade suurimaks väravakütiks kerkinud Zlatan Ibrahimovic (32) demonstreeris pärast teist tabamust Eesti koondise väravasse mängusärgi all varjul olnud kehakatet, mille rinnal olid tänusõnad publikule, seljal aga ühemõtteline sõnum: minu lagi pole veel käes. Enesekindel? Kahtlemata. Ülbe? Ehk sedagi.

Ent kui tänapäeva jalgpallimaailmas on kellelgi üldse õigust näidata välja ülimat usku enese ülimusse, on see Ibrahimovic. Tõsi, Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi võivad objektiivselt olla temast paremad jalgpallurid.

Kuid kumbki neist pole oma rahva ebajumal. Zlatan on, ja teab seda ka ise ütlemata hästi. Samas ei jäta tõrjutud poisikesest iidoli staatusesse tõusnud mees iial välja näitamata, kui kõrgelt ta rootslaste armastust hindab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles