Eesti sõitja noppis vormel-Renault sarja etapil kaks võitu

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralf Aron.
Ralf Aron. Foto: Erakogu

Rootsi vormel-Renault 1.6 sarja etapil Solvalla linnarajal tegi Scuderia Nordica tiimi sõitja Ralf Aron taas suurepärase etteaste ja võitis mõlemad võistlussõidud. Noore Eesti võidusõitja triumfile oli Stockholmi äärelinnas toimunud võistlusele kaasa elamas ligi 20000 pealtvaatajat.

Juba vabatreeningutel häid ringiaegu näidanud Aron saavutas väga tasavägiselt kulgenud kvalifikatsioonis, kus neli parimat mahtusid napilt 0,2 sekundi sisse, kolmanda aja, mis tagas talle ka samaväärse stardikoha esimeseks sõiduks. Stardirivi esirea moodustasid sarja liider Joonas Lappalainen ja Scuderia Nordica võistkonna teine sõitja Oliver Söderström.

Esimese sõidu avaring tõi endaga kaasa Lappalaineni ja Söderströmi omavahelise heitluse juba esimeses kurvis, mille tulemusena pääses Aron nendest mööda. Seejärel hakkas noor eestlane näitama sedavõrd häid ringiaegu, et peagi oli tema edumaa lähimate konkurentide ees kasvanud enam kui 10-sekundiliseks. Peagi sõitis aga avarii tõttu rajale ohutusauto, mis korjas sõitjad taas kokku. Sellest hoolimata õnnestus Aronil ohutusauto lahkumise järel sõidetud kaheksa ringiga kasvatada oma edu finišilipu langemise hetkeks 6,5 sekundiliseks.

«Kohanesin rajaga kiiresti ja ka tiim leidis autole väga head seaded,» kommenteeris Aron. «Kvalifikatsioonis ei leidnud päris seda õiget kiirust, aga ka kolmas koht oli igati hea. Lappalainen ja Söderström sõitsid esimeses kurvis veidi välja ja nii pääsesin nendest mööda. Söderström langes esialgu teiseks, aga siis sõitis keegi veel talle tagant sisse ja seetõttu langes ta tahapoole. Kui ohutusauto lahkus, siis suutsin uuesti teistelt eest ära sõita,» lisas Aron.

Tänu esimeses sõidus saavutatud parimale ringiajale, mis oli ligi sekundi võrra parem kui lähimal rivaalil, alustas Aron teist sõitu parimalt stardikohalt. Õnnestunud stardi järel hakkas Aron vahet konkurentidega kiiresti kasvatama ja peagi oli see mäekõrgune. Võit tuli lõpuks 12,5 sekundilise eduga.

«Teise sõidus tegin õnnestunud stardi ja seejärel oli tempo päris hea,» rõõmustas Aron.

Scuderia Nordica võistkonna teine sõitja Oliver Söderström saavutas 7. ja 6. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles