Eesti kangelaseks tõusnud sloveen: oleme tõusuteel

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dare Vršič Serbiale löödud väravat tähistamas
Dare Vršič Serbiale löödud väravat tähistamas Foto: SCANPIX

2011. aastal Eesti jalgpallikoondise Euroopa meistrivõistluste play-off mängudele aidanud Sloveenia poolkaitsja Dare Vršič andis enne esmaspäevast Eesti – Sloveenia valikmängu intervjuu.

Kolm aastat tagasi oktoobris tagas Eesti koondis endale Euroopa meistrivõistluste valiksarja alagrupis Itaalia järel 2. koha ja jõudis play-offi. Otsustav oli Sloveenia – Serbia valikmäng 11. oktoobril 2011. Kui Eesti lõpetas oma valikmängud mõni päev varem, siis viimasest matšist sobis meile 2. koha saavutamiseks nii viik kui ka Sloveenia võit. Teatavasti lõppeski kohtumine Sloveenia 1:0 võiduga, kuid tee selle tulemuseni oli värvikas.

Avapoolaja viimasel hetkel keerutas Sloveenia poolkaitsja Dare Vršič keskjoonelt karistuslöögi Serbia värava poole ning kõigile ootamatult maandus pall võrgus – 1:0. Teisel poolajal hiilgas penaltitõrjega ja mitmete teiste keeruliste olukordade päästmisega Sloveenia väravavaht Samir Handanovic.

Pärast mängu oli Eesti vutisõprade tänu mõlemale mehele suur: Handanovici auks tekkis Facebookis spetsiaalne fännileht ning näiteks Vršiči särki kandsid 2012. aasta Eesti karikafinaalil loosimist läbi viinud jalgpalliliidu töötajad.

Kui puurilukk Handanovic kuulub endiselt Sloveenia koondise rivistusse, siis Vršič praegu treeneri valikusse ei mahu. 29-aastane mees naasis oma kodulinna Maribori, kus esindab sealse klubi värve.

«Ma ei mõelnud tolle Sloveenia – Serbia mängu eel või ajal Eestile. Mängisime enda jaoks, tahtsime võita suurt meeskonda, kelleks Serbia oma tähtmängijatega kahtlemata on,» meenutas Vršič esmaspäevase kohtumise tarbeks antud intervjuus.

«Ma ei tea, kuidas Eestil on viimased aastad läinud, aga pean ütlema, et Sloveenia on väga hea meeskond ja tõusuteel, meil on väga head mängijad. Eestil saab olema väga raske,» selgitas ta. Pikemalt saab Vršiči arvamusi lugeda Eesti – Sloveenia mängukavast.

Homme, 8. septembril alustab Eesti koondis EM-valiksarja, kui A. Le Coq Arenal võõrustatakse Sloveeniat. Väravad avatakse kell 19:45, avavile antakse kell 21:45.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles