Soome kaotas MMil teise mängu järjepanu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome võrkpallikoondis
Soome võrkpallikoondis Foto: SCANPIX

Laupäeval peeti Poolas võrkpalli maailmameistrivõistluste finaalturniiril 12 mängu, üllatustulemuse serveeris Puerto Rico, kes alistas 3:1 Itaalia. Soomlased lahkusid väljakult kaotajana teist mängu järjest, kui 1:3 tuli alla vanduda Saksamaale. Esimest korda jäi vastasega hätta ka Brasiilia, kes alistas Lõuna-Korea alles viiegeimilise mängu järel. Täna on jällegi kõik meeskonnad võistlustules ning hilisõhtuks on kõik alagrupimängud peetud. Kaotuseta jätkavad kolm tiimi - Venemaa, Poola ja Brasiilia.

Poola meeskond kaotas Kameruni vastu küll avageimi, kuid võitis kolm järgnevat ja hoiab grupis täisedu. Teisel kohal on võrdselt 9 punktiga Argentiina ja Serbia, viimase edasipääsu koha nimel võistlevad Austraalia ja Venetsueela, vahendab volley.ee.

B-alagrupis on edasipääsu kindlustanud Brasiilia, 9 punktiga hoiab teist edasipääsu taganud kohta Saksamaa, kes oli viimati 3:1 üle Soomest. Põhjanaabrid peavad täna otsustava mängu Tuneesiaga, edasipääsu eest võistlevad nendega Kuuba ja Lõuna-Korea.

C-grupis on neli paremat enne viimast mängupäeva selgunud. Kindlat esikohta hoiab Venemaa, kellele järgnevad Bulgaaria, Kanada ja Hiina. Egiptuse ja Mehhiko meeskondi ootab pärast tänast kojusõit.

D-alagrupp on otsustunud kõigist kõige tasavägisemaks ning lahtised on veel kõik kohad. Selge on juba see, et edasi pääsevad viimati 3:1 USA üle mänginud Prantsusmaa ja võidulainele (3:1 Belgia vastu) naasnud Iraan. USA, Itaalia, Belgia ja Puerto Rico saatus otsustatakse viimastes mängudes.

Alagrupiturniir lõppeb täna, kui väljakule lähevad jälle kõik meeskonnad. Iga alagrupi neli paremat meeskonda pääsevad edasi vahegrupi mängudele, sealt edasi omakorda mõlema vahepi kaks paremat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles