Valverde kärpis Vueltal Contadori edu, Kangertilt korralik sõit

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alberto Contador.
Alberto Contador. Foto: SCANPIX

Hispaania velotuuri Vuelta tänasel ränga tõusuga lõppenud etapil võidutses poolakas Przemyslaw Niemiec (Lampre Merida), üldliider Alberto Contador loovutas aga lähimale jälitajale Alejandro Valverdele sekundeid.

Valverde sai etapil teise koha, Contador oli tema ja Joaquin Rodriguezi järel neljas. Seitse sekundit pärast hispaanlast lõpetasid Astana esinumber Fabio Aru ja samuti üldvõitu jahtiv Chris Froome. Kokkuvõttes kärpis Valverde Contadori edust üheksa sekundit ja jääb nüüd velotuuri liidrist maha 31 sekundiga. Froome ja Rodriguez kaotavad kolmanda-neljandana Contadorile 1.20, Aru on viies.

Tanel Kangert sai tänasel etapil 29. koha, kaotades võitjale 5.03. Üldarvestuses tõusis eestlane 33. kohale, kaotades Contadorile 43 minutit ja 13 sekundit. Gert Jõeäär lõpetas tänase etapi suures peagrupis, mis kaotas võitjale kaks sekundit alla poole tunni, ja sai protokolli kirja 170. koha. Üldarvestuses on Jõeäär 165. kohal, kaotust liidrile pisut üle kolme tunni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles