Video: võimsas hoos Gatlin kordas Itaalias Usain Bolti saavutust

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justin Gatlin.
Justin Gatlin. Foto: SCANPIX

Justin Gatlin näitas Itaalias Rietis peetud kergejõustikuvõistlustel taas, et on sel hooajal maailma kiireim mees. Ameeriklane võitis 100 meetri jooksu hooaja paremuselt viienda ajaga 9,83.

Sellest kiiremini on korrra jooksnud Trinidadi ja Tobago mees Richard Thompson ning neli korda Gatlin ise, kelle nimele kuuluv hooaja tippmark on reedel Brüsselis joostud 9,77. Tänu Rietis saadud võidule jäi Gatlin sel hooajal sprindis löömatuks, korrates sellega Usain Bolti saavutust 2008. aastast. Ameeriklase tänavune võiduseeria kujunes 19 jooksu pikkuseks.

Rietis suutis lisaks Gatlinile kümne sekundi piirist jagu saada veel vaid Asafa Powell, kuid tema aeg 9,90 sündis teises jooksus. Vahetus konkurentsis järgnesid Gatlinile jamaicalane Nesta Carter ajaga 10,07 ning prantslane Christophe Lemaitre ajaga 10,15.

32-aastane Gatlin võitis 2004. aastal 100 meetri jooksus olümpiakulla ning tuli aasta hiljem 100 ja 200 meetri jooksus maailmameistriks, kuid patustas seejärel dopinguga ja kandis aastatel 2006-2010 võistluskeeldu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles