Iirimaa ja Põhja-Iirimaa said mõlemad valiksarjas magusa võidu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks väravat löönud Aiden McGeady (nr 7) tõusis iirlaste kangelaseks.
Kaks väravat löönud Aiden McGeady (nr 7) tõusis iirlaste kangelaseks. Foto: SCANPIX

Euroopas tehti täna algust jalgpalli 2016. aasta EM-valikturniiriga. Kolm esimest mängu tõid kõik kaasa dramaatilise lõpplahenduse.

Ungari läks koduväljakul Põhja-Iirimaa vastu veerand tundi enne mängu lõppu Tamas Priskini väravast juhtima, kuid lõpuks anti kõik kolm punkti käest. Põhja-Iirimaa viigistas Niall McGinni väravast 81. minutil ning 88. minutil lõi Kyle Lafferty võiduvärava. Samasse alagruppi kuuluvad veel Kreeka, Soome, Rumeenia ja Fääri saared.

Iirimaa läks Aiden McGeady väravast võõrsil Gruusia vastu avapoolaja keskel juhtima, kuid Tornike Okriashvili viigistas imeilusa kauglöögiga 38. minutil seisu. Vaata väravat SIIT.

Viimane sõna jäi aga siiski iirlastele, kui 90. minutil saatis palli grusiinide väravasse taas McGeady. Samasse alagruppi kuuluvad lisaks veel Saksamaa, Šotimaa, Poola ja Gibraltar.

Raske võidu võttis ka Taani, sest Armeenia asus Kopenhaagenis 49. minutil tänu Henrik Mkhitaryani väravale 1:0 juhtima. Müncheni Bayernis mängiv 19-aastane poolkaitsja Pierre Højbjerg viigistas 65. minutil ja kümme minutit enne kohtumise lõppu lõi Thomas Kahlenberg taanlaste võiduvärava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles