Imeline lõpp viis Türgi MMil Austraalia asemel veerandfinaali

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emir Preldzic (palliga).
Emir Preldzic (palliga). Foto: SCANPIX

Nelja aasta eest kodusel korvpalli MMil finaali jõudnud Türgi koondise teekond oli tänavu juba kaheksandikfinaalis äärepealt lõppemas, kuid uskumatu mängulõpuga suudeti seis Austraalia vastu ikkagi enda kasuks pöörata ja võita 65:64.

Türklaste kangelaseks kerkis Emir Preldzic, kes tabas viimasel minutil esmalt türklaste viiepunktilises kaotusseisus kolmepunktiviske. Austraalia 24 sekundiga viskele ei jõudnud, türklaste järgmise rünnaku võttis enda peale taas Preldzic ning tabas uuesti kolmese. Austraaliale jäi veel viis sekundit, kuid Joe Ingles läks viske asemel läbimurdele ja kaotas palli.

Seejuures oli viis sekundit enne lõppu kätte võideldud punktiline eduseis üldse türklaste ainus eduseis kohtumise teise poolaja jooksul. Preldzic ja Sinan Güler olid võrdselt 16 punktiga Türgi parimad, Preldzic võttis lisaks ka seitse lauapalli. Austraalia resultatiivseim oli 15 punktiga Aron Baynes, Matthew Dellavedova lisas 13 punkti.

Veerandfinaalis lähevad türklased vastamisi Leeduga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles