Sloveenid tunnustavad Eesti kaitset ja ka rünnakut

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan (vasakult kolmas) viib kaptenina Eesti koondise homme väljakule kohtumises Sloveenia vastu.
Ragnar Klavan (vasakult kolmas) viib kaptenina Eesti koondise homme väljakule kohtumises Sloveenia vastu. Foto: Mihkel Maripuu

Sloveenia jalgpallikoondise peatreener Srečko Katanec tunnistas eilsel pressikonverentsil, et nende koondis on täna algavaks EM-valiksarjaks valmis, kuid samas manitses ta oma hoolealuseid, et midagi lihtsat neid kohtumises Eestiga ees ootamas ei ole.

«Ettevalmistus mänguks on sujunud hästi. Ühtegi meest vigastus ei sega,» oli Katanec rahul. «Eesti meeskond võitleb palju ja seega peame positiivse tulemuse saavutamiseks tegema hea esituse.»

«Homne (tänane – toim) mäng on valiksarja esimene ja tahame positiivset algust, kuid esimene matš ei ole veel nii otsustav. Olen saavutanud häid tulemusi ka mitte kõige parema alguse järel. September ei ole valikmängudeks kõige parem aeg, kuna paljudel meestel on veel vähe mängupraktikat. Tean, et Eesti ei kingi meile palju võimalusi,» lisas peatreener, kes viis Sloveenia koondise 2000. aasta EMile ja 2002. aasta MMile. «Finaalturniirile jõudmise osas mingit kindlat valemit ei ole. Kui seda teaks, siis mängiks ju pidevalt seal. Eks peab olema hea mängijate kooslus ning tiimis peab olema väga häid mängijaid, loomulikult on vaja ka loosiõnne.»

Katanec rõhutas mitmel korral, et Eesti koondis on kaitses heal tasemel, kuid samas manitses ta, et hoolikalt tuleb jälgida ka eestlaste ründajaid. «Kui meie söödumäng ei ole piisavalt kiire, on eestlastel lihtsam kaitses mängida. Eesti võib olla rünnakul ohtlik, kuid mitte pidevalt. Karta tuleb kiireid vasturünnakuid ja poolkiireid rünnakuid,» hindas sloveenide juhendaja Eesti koondist.

«Eesti koondis on hea ning raske on nende kaitseliinist läbi murda. Püüame kiire söödumänguga Eesti kaitse lahti murda,» lisas omalt poolt Sloveenia koondise kapten Boštjan Cesar. «Tahame valiksarjale head algust ja kõik peavad andma endast 100 protsenti. Tean hästi (Lilleküla) staadionit, kuna olime siin ka neli aastat tagasi,» meenutas Cesar mängu, mille nad võitsid 1:0.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles