Talts: olen Tartu mees

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janar Talts.
Janar Talts. Foto: Margus Ansu

Tartu Rocki korvpallimeeskond palkas leedulasest tsentri Karolis Petrukonise ning meeskonnas jätkab ka möödunud hooajal üheks tiimi liidriks olnud Janar Talts (pildil).

Möödunud nädala lõpus levisid kuuldused, et Talts on liitumas Itaalia esiliiga meeskonna Forliga. Kogenud mängumees lükkas aga need väited ümber. «Hetkel olen Tartu mees ja ei lähe kuhugi,» kinnitas Talts eile õhtul Postimehele.

Täpselt sama oli varem kinnitanud ka meeskonna mänedžer Meelis Pastak, Taltsi lahkumist ei pidanud tõenäoliseks ka meeskonna peatreener Gert Kullamäe. «Reedel oli ta trennis – ajasime juttu ja ta ei maininud kordagi, et hakkaks kuhugi minema,» märkis ta.

Korralik eesliin

Petrukonise palkamine tähendab seda, et Rockil on uuel hooajal kasutada soliidne eesliin. Lisaks Leedu leegionärile ja Taltsile jätkavad meeskonnas ka Joosep Toome ja Timo Eichfuss.

Petrukonis on Rocki mängijatele ja treeneritele hästi teada. «Mäletan, et mullu tegi ta meie vastu 18 punkti ja 14 lauapalli – selline suur ja tugev mees,» kirjeldas ta oma uut hoolealust. 27-aastane ja 212 cm pikkune Petrukonis on kogu oma profikarjääri veetnud Leedu klubides: Lietkabelis, Perlases, Lietuvos Rytases ja viimastel hooaegadel Utena Juventuses. Ta on kuulunud ka erinevate vanuseklasside Leedu noortekoondistesse. Meeste eliitseltskonda pole tal asja olnud.

Täna peaks leedulane jõudma Tartusse ja pärast tervisekontrolli läbimist osalema homme esimest korda ka treeningul. Kaaslastega kohanemiseks talle palju

aega ei anta, juba kolmapäeval sõidab Rock turniirile Liepajasse ning Kullamäe soovib, et Petrukonis sõidaks kaasa.

Kullamäe sõnul on terve Rocki meeskond juba mõnda aega koos harjutanud ning peatreeneri esmamulje on positiivne. Suure tõenäosusega jõuab klubi juhtkond alanud nädalal ka mängijatega lepingute sõlmimiseni.

Sokk Tarvasse

Olulise täienduse sai nädalavahetusel ka Rakvere Tarva meeskond, kes värbas mängujuhi kohale Eesti koondise põhimängujuhi Sten-Timmu Soku. Viimased hooajad Gruusias ja Rumeenias veetnud mees oli juba pikemat aega Tarva peatreeneri Andres Sõbra silmapiiril ning lõpuks jõudsid läbirääkimised positiivse lõpptulemuseni.

«Meile on sellisest mehest kindlasti väga palju abi. Vaatame talle siin Rakveres korteri ja mees hakkab täie jõuga tegutsema,» rääkis Sõber rõõmsalt. Väidetavalt oli Tarvas ainus Eesti klubi, kes Soku palkamisest huvitus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles