Kolm meeskonda läbisid MMil alagrupi kaotuseta

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola mängija Michal Winiarski.
Poola mängija Michal Winiarski. Foto: SCANPIX

Kui tänavuste võrkpalli maailmameistrivõistluste suurimateks favoriitideks peeti enne turniiri tavapäraselt tugevaid Venemaad, Brasiiliat ja tänavuse Maailmaliiga võitjat USA-d, siis alagrupiturniiril on parimat minekut näidanud hoopis korraldaja Poola.

Poolakad on senises viies mängus kaotanud vaid ühe geimi, pühapäeval oldi 3:0 (20, 20, 23) üle Argentiinast. Edasipääsu järgmisse ringi tagasid selles alagrupis ka Argentiina, Serbia ja otsustavas mängus 3:2 Venetsueela alistanud Austraalia, vahendas volley.ee.

B-alagrupis suutis tiitlikaitsja Brasiilia kaotust vältida, ainus punkt kaotati mängus Lõuna-Koreaga. Järgmisse ringi liikusid ka Saksamaa, Soome ja Kuuba. Põhjanaabrid olid otsustavas mängus kindlalt 3:0 (18, 14, 20) üle alagrupi autsaiderist Tuneesiast. Lisaks tuneeslastele võtab kodutee ette ka Lõuna-Korea.

Ka Venemaa võitis C-alagrupis kõik mängud - viimases mängus võideti 0:2 kaotusseisust Bulgaaria, kes liigub sellest alagrupist koos Kanada ja Hiinaga edasi. Viimases voorus omavahel lohutusmängu pidanud Mehhiko ja Egiptuse jaoks on tunriir läbi.

Kõige ühtsema tasemega D-alagrupis ei jäänud ükski tiim ei võidu ega kaotuseta. Alagrupi parimaks osutus 12 punkti kogunud Prantsusmaa, kellele järgnesid Iraan (11), USA (9) ja Itaalia (5). Napilt jäi vahegrupi mängudest eemale Belgia, kes kogus sarnaselt itaallastele 5 punkti, mõlemal meeskonnal oli ka võrdne geimie suhe 9:12. Otsustavaks sai kogutud võitude arv - Itaalial kaks ja Belgial üks.

Nüüd ootab võistkondi ees kaks puhkepäeva, vahegrupi mängudega tehakse algust kolmapäeval, 10. septembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles