Silver Mikk tegi poolpika triatloni MMil tubli etteaste, võit läks Hispaaniasse

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triatlon
Triatlon Foto: SCANPIX

Kanadas, Mont-Tremblantis toimunud Ironman 70.3 MMi stardinimekiri oli tänavu üks tugevamaid läbi aegade, kus nii meeste kui ka naiste arvestuses osutusid kiireimateks olümpiadistantsi taustaga triatleedid. Hispaanlase Javier Gomezi võiduga lõppenud võistlusel tegi kaasa ka eestlane Silver Mikk, kelle tiitlivõistluste debüüt lõppes 73. kohaga.

Võistlust alustaski võimsalt just Gomez, kes 1,9 km ujumiselt väljus veest esimesena. Järgnenud rattaetapil möödusid temast küll mitmed konkurendid, kuid kõigil oli teada, et nädala eest oma neljanda ITU maailmameistritiitli kindlustanud ja Edmontoni finaaletapil 10 km alla 30 minuti jooksnud Gomezi jooksukiirus on siiski klass omaette.

Rattarajalt naases Gomez alles 10-ndana, kuid see-eest mahtus kogu esikümme vaid napi poole minuti sisse. Jooksuetapi esimestel kilomeetritel liikus liidripositsioonile rattalt neljandana tulnud sakslane Jan Frodeno, kellele tagant lähenes hoogsalt aga Gomez. Oodatud duell kahe tituleeritud ITU triatleedi - Gomezi ja Frodeno vahel laheneski kindlalt hispaanlase kasuks, kes ajaga 3:31:30 ületas lõpujoone esimesena. Frodenot edestas ta finišis 41 sekundiga.

Enam kui 1800 osavõtja seas toimunud poolpikas triatloni MMil tegi ainsa eestlasena kaasa ka Tartu noormees Silver Mikk, kes vaatamata startimisele M18-24 vanuseklassi nimekirjas, lõpetas mägise Mont-Tremblanti katsumuse üldkokkuvõttes 73. kohaga. Oma vanuseklassis andis see talle korraliku kaheksanda koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles