Leedu alistas Türgi ja pääses MMil poolfinaali

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu ja Türgi kohtumine.
Leedu ja Türgi kohtumine. Foto: Mariel Gregor

Hispaanias toimuval korvpalli MMil hakati täna selgitama poolfinaliste ning esimeses veerandfinaalis võttis 73:61 võidu Leedu, kes alistas Türgi.

Leedu kaotas avaveerandi 13:18, kuid poolajaks oldi 33:28 juhtimas. Kolmanda veerandaja alguses tegi Türgi suure vahespurdi ja leedulased leidsid end 36:37 kaotusseisust, kuid veerandaja lõpuks oli tablool taas Leedu 47:44 eduseis. Türklased ei andnud viimasel veerandajal alla, aga Leedu näitas kindlamat mängu ja lõpuks vormistati 73:61 võit.

Leedu parimana viskas Renaldas Seibutis 19 punkti, türklaste poolt vastas Kerem Gönlum 13 silmaga.

Mängu oli kohapeal jälgimas ka Postimehe ajakirjanik Mariel Gregor, kes toob mängujärgsed kommentaarid lugejateni.

Mängu käik (Leedu-Türgi):

Tere õhtust! Hispaanias peetaval korvpalli MMil on iga hetk algamas Leedu ja Türgi vaheline veerandfinaal.

Postimees Barcelonas: Rahvas saali alles koguneb, ent Barcelona Palau Sant Jordi korvpallihalli esine kihab peamiselt Leedu fännidest.

Mäng on alanud!

4:6

Türgi on saanud kolme minuti järel paari punktiga juhtima, aga kohtumine on alanud tasavägiselt

6:14

Esimest veerandaega on mängitud viis minutit ja Leedu on jäänud kaheksa punktiga kaotusseisu ning Leedu peatreener peab mõtlemisaja võtma

11:14

Leedu on pärast time-outi mängu tagasi tulemas ja Seibutise kolmepunktivise vähendab vahe kolmele punktile

Postimees Barcelonas: Palau Sant Jordi hall mahutab korvpallimängude ajal 16 500 pealtvaatajat. Hetkel on saalist täidetud umbes kaks kolmandikku, neist valdav enamus on Leedu fännid.

13:18

Avaveerand lõppeb ja Türgi on selle järel juhtimas viie punktiga

Esimese veerandaja statistikat: Jonas Valanciunas on Leedule toonud 6 punkti, türklastest on sama skoorini jõudnud Emir Preldzic ja Ömer Asik.

16:20

Teist veerandaega on mängitud kaks ja pool minutit, vahe on neli punkti

24:23

Postimees Barcelonas: Vanameister Lavrinovic tabab teise kaugviske ja ajab Leedu poolehoidjad pöördesse. Leedu pääseb juhtima 24:23.

Postimees Barcelonas: Türklaste rünnakuid saadab saalis pidev vilekoor. Kuigi ka Türgi meeskonnal on siin oma toetajaskond, jääb see Leedu omale kordades alla. Leedu fänne on märgata ka linnas liikudes, sest nad liiguvad suurte gruppidena. Muidu ei reeda Barcelonas miski, et korvpalli MM käimas on.

24:24

Poolaja lõpuni on jäänud kolm 3.11, seis on viigis

31:26

Poolaja viimase minuti eel on Leedu juhtimas viie punktiga

33:28

Postimees Barcelonas: Sinan Güler toob Türgile kaks punkti lisaks. Kuigi kaheksandikfinaalis tõi Türgile viimastel sekunditel uskumatu võidu Predzic, oli just Güler see, kes kogu kohtumise oma tervate läbimurretega türklasi Austraalia vastu mängus hoidis.

33:28

Esimene poolaeg on lõppenud, Leedu on veerandfinaali juhtimas

33:28

Avapoolaja statistikat: Leedu kasuks on Darjus Lavrinovic visanud 9 ja Jonas Valanciunas 8 punkti. Türgi edukaim on 9 punktiga Emir Preldzic. Leedu on lauavõitluse võitnud 21-13.

33:28

Teine poolaeg on alanud!

36:28

Leedu avab teisel poolajal skoori ja suurendab eduseisu

36:33

Postimees Barcelonas: Ender Arslan tabab täiesti vabalt positsioonilt kaugviske ja võetakse time-out. Türgi ei lase Leedut eest ja senine mäng tõotab põnevat lõppu.

36:33

Postimees Barcelonas: Mängude vahel ja time-outide ajal esinevad lisaks muudele artistidele Barcelonas BC Khimki tantsutüdrukud.

36:35

Vahe juba vaid üks punkt

36:37

Türgi on teinud 10:0 vahespurdi ja saanud kohtumist juhtima

39:40

Leedulased on hädas visketabavusega, kuni Seibutise kaugvise lõpuks leedulased taas tagasi mängu toob

42:42

Poolteist minutit veerandaja lõpuni ja seis on viigis

47:44

Kolmas veerandaeg lõppeb vastuolulise korviga ja kohtunikud arutavad, kas leedulaste viimase sekundi korv loetakse ära või mitte - Leedu fännide rõõmuks paistab, et korv läheb siiski arvesse

51:44

Postimees Barcelonas: Seibutise kaugvise annab Leedule viiepunktilise edu, türklased eksivad rünnakul ja Leedu saab veel vaheltlõike ning Maciulionis teeb kaks pluss üks. Leedulaste vahepeal rahunenud fänniarmee on taas üles ärganud. Skandeeritakse mõistagi Lietuva, Lietuva.

53:48

Postimees Barcelonas: Leedu eduseis kasvab, ent türklastel on piisavalt kogemusi ning liidriomatustega mehi, et mängu lõpus kaotusseis tagasi mängida, nagu nad tõestasid eelmises kohtumises Austraaliaga.

56:51

Leedu eduseis on vähenenud viiele punktile

60:51

Leedu on suutnud vahe taas suuremaks mängida

62:51

Postimees Barcelonas: Maciulise kaks järjestikust korvi annavad Leedule juba paraja eduseisu, kui mängida jääb 4 minutit.

64:51

Mängida jääb kolm minutit ja vahe on 13 punkti

64:51

Postimees Barcelonas: Selle mängu võitja poolfinaalivastane tuleb tänaõhtusest paarist USA - Sloveenia.

64:55

Postimees Barcelonas: Kaks ja pool minutit minna, kui Arslan tabab kaugelt ja vahe on taas 9 silma, kuid tundub, et täna Türgi Leedule vastu ei saa.

67:55

1.34 mängida

67:59

1.15 jäänud ja Türgi pole veel alla andnud; vahe kaheksa punkti vahe ja võetakse time-out

69:59

Minut jäänud, Leedu venitab vahe kümnele punktile

69:59

Postimees Barcelonas: Valanciunas viskas just kaks punkti, endal toss poolenisti jalast ära. Tal tuli ka üks türklaste rünnak sedasi vastu pidada, enne kui kohtunikud tema märguandele reageerisid.

73:61

Viimastest rünnakutest ei looda enam kumbki meeskond midagi - Leedu on võidu kindlustanud ja pääseb poolfinaali, mäng lõppeb seisuga 73:61

Enne mängu:

Tänases teises veerandfinaalis kohtuvad Eesti aja järgi kell 22 algavas mängus Sloveenia ja USA, kelle võitjast saab just Leedu poolfinaalivastane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles