Teisel poolajal 70 punkti visanud USA alistas veerandfinaalis Sloveenia

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA ja Sloveenia mängu algus.
USA ja Sloveenia mängu algus. Foto: Mariel Gregor

Korvpalli MMil mängisid täna veerandfinaalkohtumise Sloveenia ja üheks suursoosikuks peetav USA, kes võttis veenva võidu.

Sloveenia suutis kohtumises konkurentsis püsida pool mängu, kui avapoolaja järel oli seis USA poolt vaadatuna 49:42. Kolmandal veerandajal läksid ameeriklased aga oma teed ja enne viimast veerandaega oli seis juba 86:64. Neljandal veerandajal ei suutnud sloveenlased enam USA mängutempos püsida ja nii lõppes kohtumine koguni seisuga 76:119 - sealjuures viskasid ameeriklased teisel poolajal koguni 70 punkti.

Ameeriklaste suurimaks korvikütiks kerkis Klay Thomson, kelle arvele jäi 20 punkti, James Harden panustas 14 punktiga, Kenneth Faried lisas samuti 14 punkti ja 10 lauapalli, Anthony Davise arvele jäi 13 silma ja 11 lauapalli. Sloveenia kõige resultatiivsemaks oli 13 punktiga Goran Dragic, 12 punkti tõi Domen Lorbek ja 11 punkti Zoran Dragic.

Mängu oli kohapeal jälgimas ka Postimehe ajakirjanik Mariel Gregor, kes toob lugejateni nii mängumuljed otse saalist kui ka mängujärgsed kommentaarid.

Mängu käik (Sloveenia-USA):

Postimees Barcelonas: Tund mänguni. Meeskonnad on osaliselt saalis ja teevad viskeid. Sloveenia fännid kogunevad alles halli ees, päris palju ameeriklasi on aga juba saali jõudnud. Suurem osa neist seisavad USA meeskonna korvi taga otsatribüünil ning pildistavad NBA staare.

Mängu alguseni on jäänud vähem kui 10 minutit

Mäng on alanud!

Mängu on kohapeal jälgimas ka Postimehe ajakirjanik Mariel Gregor, kes toob lugejateni nii mängumuljed otse saalist kui ka mängujärgsed kommentaarid.

2:1

Mäng on alanud ja Sloveenia saab minimaalse eduseisu

4:4

Postimees Barcelonas: Sloveenia fänne on täna Palau Sant Jordi halli kogunenud vast enamgi kui leedukaid. Iga ameeriklaste rünnakut saadab tugev vilekoor. Võrdluseks - Sloveenia rahvaarv on pisut üle kahe miljoni, USA-l seevastu üle 300 miljoni.

8:4

Dragici ja Lorbeki korvid viivad Sloveenia nelja punktiga juhtima

8:8

Ameeriklased on vahe juba tagasi mänginud ega lase Sloveenial end üllatada

10:13

Viis minutit mängitud, USA omakorda ette saanud

15:19

Postimees Barcelonas: Zoran Dragic tabab kolmese. Vennad Dragicid on Sloveenia koondise mängu võtmetegelased, kui nende mäng ebaõnnestub, pole ka meeskonnal edu loota.

15:23

Veidi rohkem kui kaks minutit mängida esimest veerandaega

15:26

USA muudkui kasvatab edu ja kui nii jätkub, võib mängu saatus selgeks saada juba üsna kiirelt

17:26

Vabavisetest nüüd punktilisa ka Sloveeniale

20:26

Veerandaja lõpus Sloveenia mäng paraneb ja vahe väheneb

22:28

Postimees Barcelonas: Klay Thompson on seni MMil olnud USA stabiilseimaid kaugviskajaid. Suured staarid pole seni oma püssi kolmesejoone tagant korralikult paukuma saanud.

22:29

Esimene veerandaeg lõppeb USA vabavisetega ja vahe esimese kümne minuti järel seitse punkti

22:29

Teine veerandaeg on alanud

24:32

Thompsoni järjekordne kaugvise võib Sloveeniale suuremaid probleeme ennustada, kui teda kinni saada ei suudeta

26:35

Postimees Barcelonas: Sloveenia mängib julgelt ja agressiivselt, mis pole lasknud USA-l veel oma teed minna. Näis, kauaks neil jõudu jagub.

26:37

Fariedi pealtpanek suurendab siiski taas vahet ja Sloveenia on sunnitud võtma mõtlemisaja, muidu võib USA juba liiga suurelt eest ära sõita

27:39

Teist veerandaega jääb mängida veidi rohkem kui viis minutit, USA eduseis püsib

27:39

Postimees Barcelonas:
Statistikat: kui USA on senise turniiri resultatiivseim meeskond (seni on visatud keskimiselt 99,5 punkti mängus), siis Sloveenia on selles arvestuses neljas - 82,7 punktiga. Nende vahele mahuvad Hispaania (88,2) ning Brasiilia (83,5).

34:43

USA võtab aja maha, poolaja lõpuni jääb veidi rohkem kui kolm minutit

37:49

USA eduseis on pärast Gay kolmepunktiviset 12 punkti

39:49

1.05 poolaja lõpuni, USA võtab time-outi

42:49

Postimees Barcelonas: Sloveenia hoiab hammastega kinni, vennad Dragicid teevad järjest skoori ja vahe püsib 10kandisl. USA mängib pisut lohakalt, Rose kaotas äsja põrgatuse pealt palli ja on veel mitmed rumalad pallikaotused olnud. Sloveenia on need seni ka ära karistanud.

42:49

Poolaeg lõppeb mõlemalt poolt ebaõnnestunud rünnakutega ja Sloveenia on vähendanud vahe vaid seitsmele punktile

42:49

Teine poolaeg on alanud!

44:55

Seitsmepunktiline vahe on kolmanda veerandaja alguses kiirelt suurenenud USA 11punktiliseks eduks

49:60

Kuus minutit mängida kolmandat veerandaega

49:66

Postimees Barcelonas: Nüüd on USA jooksma saanud ja vahe aina kasvab. Sellise tempoga jätkates Sloveenial pikka pidu pole.

54:68

Kolmandat veerandaega mängida 3.50

54:68

Postimees Barcelonas: USA-l on seni esiviisik kogu kolmanda veerandaja mänginud. Seda on ka turniiri käigus varasemalt võinud täheldada, et algviisikumeeste väljakul olles sujuvad ameeriklastel asjad paremini.

54:72

Faried paneb võimsalt pealt ja ameeriklastel on lõbu laialt, sest vahe on juba 18 punkti

54:76

Kolmanda veerandaja lõpuni ligikaudu kaks minutit, vahe muudkui suureneb

64:83

USA võtab aja maha, kolmandast veerandajast on käimas viimane minut

64:86

Harden lõpetab kolmanda veerandaja tabava kolmepunktiviskega

64:86

Neljas veerandaeg on alanud

64:93

Ameeriklased jätkavad võimsalt ja Sloveenial ei tundu enam püssirohtu olevat

64:93

Postimees Barcelonas: Nagu ka mitmed teised meeskonnad sel MMil, suutis ka Sloveenia USA vastu mängus püsida kolmanda veerandaja alguseni, ent siis läks USA oma teed. Saab näha, mida suudab USA vastu poolfinaalis Leedu.

72:104

Viis minutit mängida, USA on juba ületanud 100 punkti piiri

72:104

Postimees Barcelonas: Kättevõidetud suur eduseis annab USA poolel võimaluse enesekindlust leida ka seni kahvatult esinenud meestel nagu Derrick Rose, kes pole pärast pikka vigastustesaagat suutnud õigesse vormi tõusta.

72:109

Ameeriklased teevad muudkui skoori, Sloveenia on juba ammu alla andnud

76:119

Kohtumine on lõppenud, USA võtab väga kindla võidu, visates teisel poolajal 70(!) punkti

Enne mängu:

Tänases esimeses veerandfinaalis alistas Leedu 73:61 Türgi, leedulaste poolfinaalivastaseks saabki Sloveenia ja USA kohtumise võitja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles