Postimees korvpalli MMil: peatreener Kazlauskas pani ajakirjaniku paika: Leedus oskavad kõik visata, isegi mina!

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mängujärgne pressikonverents.
Mängujärgne pressikonverents. Foto: Mariel Gregor

Leedu korvpallikoondis sai Hispaanias peetaval MMil veerandfinaalis 73:61 jagu Türgist. Leedu koondise peatreener Jonas Kazlauskas oli mängujärgsel pressikonverentsil heas tujus.

Kui üks Hispaania ajakirjanik küsis Kazlauskaselt, kas on keeruline mängida, kui kaugelt hästi ei tabata, vastas juhendaja: «Te tulete mulle ütlema, et Leedus ei osata visata?! Leedus oskavad kõik visata, isegi mina!» Humoorikas vastus kutsus ajakirjanike seas esile naerupahvaku. Tänases mängus tabasid leedulased kolmeseid 19st 10.

Tõsinedes lisas peatreener, et vaatamata tagasilöökidele on koondis tegemas head turniiri: «Vaatamata kõigele olen oma riigi ja meeskonna üle uhke, oleme kaugele jõudnud.»

Kazlasuskas sõnas, et tõi enne kohtumist välja kolm asja, millele tähelepanu tuleb pöörata. «Esiteks rõhutasin, et peame laua võitma. Teiseks - peame nende liidri Emir Preldzici kinni saama ja kolmandaks – kaitses tuleb nende kate-kattest mänguga hakkama saada. Leian, et saime nende kolme asjaga kenasti hakkama,» rääkis ta.

Darjus Lavrinovic lisas, et tegutseti ühtselt. «Suutsime kõik 40 minutit ühtse meeskonnana mängida ja selle üle olen eriti uhke,» rääkis Lavrinovic. «Ja lauavõitluses olime tublid.» Leedu oli lauavõitluses parem 36:32.

Leedu poolfinaalivastane tuleb kohtumisest USA – Sloveenia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles