FIFA meditsiinipealik tahab rahvusvahelistes mängudes rakendada uut reeglit

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpallikohtunik.
Jalgpallikohtunik. Foto: SCANPIX

Kahe suure jalgpalliorganisatsiooni meditsiiniametnik Michel D'Hooghe andis täna teada, et ta plaanib paluda luba rakendada uut reeglit, mis lubaks kohtunikel teha peapõrutuste ohu korral kolmeminutilise mängupausi.

FIFA (Rahvusvahelise jalgpalliliidu) ja UEFA (Euroopa jalgpalliliidu) meditsiinikomisjonides kõrgel kohal töötav Michel D'Hooghe teatas, et ta kavatseb UEFAle teha mängupausi pidamise reegli ettepaneku juba 18. septembril toimuval kokkusaamisel ja FIFAle esitada sama idee 25. septembri nõupidamisel.

«Kui on kahtlus, et mängijal võib olla peapõrutus, siis me palume kohtunikul peatada mängu kolmeks minutiks. Kohtunik võib lubada mängijal jätkata ainult siis, kui selleks annab rohelise tule tiimi arst ja mitte keegi teine,» selgitas D'Hooghe uue reegli mõtet.

D'Hooghe lisas, et heakskiidu korral võidakse uus reegel kasutusele võtta juba järgmisel kuul. Reegli rakendamisel tuleks seda järgida nii MM- kui EM-valiksarja kohtumistes ning Meistrite liiga ja Euroopa liiga matšides, ent see ei muutu kohustuslikuks erinevate maade koduliigade mängudel.

Kõrgendatud tähelepanu peapõrutuste suhtes on põhjustatud sel suvel toimunud MMi intsidentidest, kus viiel mängijal diagnoositi peapõrutus. Sealjuures näiteks finaalmängu aja sai sakslane Christoph Kramer nii tõsise põrutuse, et ei mäletanud enda sõnul, et ta MMi finaalis parajasti kaasa teeb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles