Hinded Eesti koondislastele mängus Sloveeniaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondis.
Eesti jalgpallikoondis. Foto: Liis Treimann

Postimees hindas Eesti koondislasi EM-valiksarja avakohtumises Sloveeniaga. 

8 Sergei Pareiko – sloveenid ei suutnudki Eesti koondise väravavahti tõsiselt proovile panna ning kõige raskem tõrje tuli tal teha teisel minutil, kui alt nurgast tuli välja koukida Ragnar Klavani tagasisööt.

7 Taijo Teniste – suutis kaitses hästi ohjeldada vastaste kõige ohtlikumat meest Kevin Kamplit ja seetõttu jäi tema panus rünnakul ka tavapärasest veidi väiksemaks. Plussina läksid see-eest kirja tema pikad ja ohtlikud audisissevisked.

6 Igor Morozov – võrreldes Rootsi vastu tehtud esitusega tunduvalt enesekindlam mäng. Kerge trauma ei seganud samuti meest ja nii jõudis ta otsustaval hetkel ka vastaste rünnakut pidurdama.  

9 Ragnar Klavan – kui teise minuti ebaõnnestunud tagasisööt välja arvata, siis edasi oli kapteni poolt väga kindel esitus. Jõudis kaitses igale poole ning näitas üles häid liidriomadusi.

7 Ken Kallaste – kasutades koondise peatreeneri Magnus Pehrssoni sõnu, siis kaasaegne äärekaitsja. Alguses võis silmata mõningast närvilisust, kuid mängu edenedes täitis oma rolli aina paremini.

7 Karol Mets – kui maavõistlusmängudes tuli Metsal sisse kohati lihtsaid eksimusi, siis valikmängus suutis ta neid vältida ning Aleksandr Dmitrijevi korralikku mänguvormi jõudmise korral ei ole vanameistrile midagi garanteeritud.  

6 Ilja Antonov – siinkohal võiks kasutada Pehrssoni sõnu, et tegemist ei ole küll Eesti liigas domineeriva mängijaga, kuid ta on väga intelligentne pallur, kes suudab kiiresti kohaneda väljakul pakutava mängutaseme ja -tempoga.

6 Martin Vunk – keskväljal stabiilne esitus. Tegi palju musta tööd ja ühtegi tõsist eksimust läbi ei lasknud, kuid kohati jäi natuke mängutempole jalgu.

9 Joel Lindpere – kevadel mitmete vigastustega kimpus olnud vanameister näitas, et ta on endiselt äärmiselt vajalik mängumees. Head nurga- ja karistuslöögid ning söödud kaaslastele. Lisaks võttis tähtsatel hetkedel vastastelt välja mitu viga, tema vastu tehti ka viga, mis lõppes eemaldamisega.

7 Sergei Zenjov – rünnakufaasis selgelt kõige ohtlikum koondislane. Kuigi ta teisel poolajal silmanähtavalt väsis, andis ikkagi tema karistusalasse terava söödu, mis lõppes kohtumise ainsa väravaga.

6 Henri Anier – tipuründajana tal ühtegi head võimalust ei tekkinud, kuid tegi palju musta tööd ja töötas ka kõvasti kaitsesse tagasi. Lisaks andis oma füüsilise võimsusega kõva lahingu ka vastaste kaitsjatele.

6 Gert Kams – tuli väljakule hetkel, kui meeskond hakkas väsima. Tugeva võitlejahingega mängijana suutis ta võistkonnale anda juurde vajalikku energiat.

6 Enar Jääger – tavapärane algkoosseisumees sekkus teist kohtumist järjest vahetusest ja tegi seda korralikult. Uue koduklubi leidmise korral võib kindlasti taastada ka oma senise koha koondises.

7 Ats Purje – õige mees õiges kohas. Mängis küll vähe, kuid võiduvärava autorina ei saa mehe panust hindamata jätta. Oli võiduvärava löömise järel osaline veel kahes Eesti ohtlikus rünnakus, kuid need lõppesid tema valesööduga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles