Islandi ime jätkub, Hollandit tabas šokk

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolbeinn Sigthorsson väravat tähistamas
Kolbeinn Sigthorsson väravat tähistamas Foto: SCANPIX

Teekond 2016. aasta jalgpalli Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile algas mitme soosiku jaoks valusa tagasilöögiga. Fänne vaimustasid aga 2014. aasta MM-valiksarjas suurepäraselt esinenud Islandi koondislased, kes viimati võitsid koduväljakul 3:0 türklasi.

Väljakuperemehed asusid A-alagrupi kohtumises 18. minutil Jon Bödhvarssoni väravast juhtima ning veel raskemaks läks türklaste elu teise poolaja alguses, kui Ömer Toprak sai viie minuti jooksul kaks kollast kaarti ning pidi 59. minutil väljakult lahkuma. Islandlased kasutasid arvulise enamuse edukalt ära, 76. minutil lõi teise värava Gylfi Sigurdsson ja vaid minut hiljem oli täpne ka Kolbeinn Sigthorsson.

«Ma taha ühtegi nime nimetada, kuid mõned mängijad valmistasid suure pettumuse. Türgi koondis on koht, kus tuleb anda enam kui oma tavapärased sada protsenti,» kritiseeris Türgi koondise juhendaja Fatih Terim uefa.com-i veergudel oma hoolealuseid.

A-alagrupist tuli teisipäeva õhtul veel üks üllatuslik tulemus: suvisel MMil kolmanda koha saavutanud Holland jäi võõrsil 1:2 alla Tšehhile.

Viigipunkt libises hollandlastel käest esimesel lisaminutil ja peasüüdlaseks oli selles kaitsja Daryl Janmaat, kes üritas võrdlemisi ohutut tsenderdust peaga tagasi oma väravavahile Jasper Cillessenile mängida. Pall läks aga hoopis posti ning põrkas sealt tagasi tühja värava ette, kus Václav Pilař selle tühja võrku saatis.

Selle alagrupi kolmandas kohtumises mängisid Kasahstan ja Läti esimese koduväljakul 0:0 viiki. H-alagrupis alistas Itaalia võõrsil 2:0 Norra, Horvaatia oli kodus 2:0 parem Maltast ning Bulgaaria mängis võõrsil 2:1 üle Aserbaidžaani. B-alagrupis tõid Gareth Bale’i väravad Walesile võõrsil 2:1 võidu Andorra üle ning üllatuslikult kaotas Bosnia ja Hertsegoviina koduväljakul 1:2 Küprosele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles