Jalgpalli Meistrite liigat ootab oluline uuendus

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meistrite liiga karikas
Meistrite liiga karikas Foto: SCANPIX

Euroopa jalgpalli katuseorganisatsioon UEFA on kaalumas Meistrite liiga gruppide loosimise süsteemi muutmist ning edaspidi võivad olla välistatud olukorrad, kus Hispaania, Itaalia, Inglismaa või Saksamaa meistrid kohe vastamisi lähevad.

Viimastel aastatel on olnud mitmeid kordi, kus erinevate tippliigade meistrid on pandud ühte patta - näiteks 2012/2013 hooaja Meistrite liigas olid ühes koos Manchester City, Real Madrid ja Borussia Dortmund, kes olid eelnenud hooajal vastavalt Inglismaa, Hispaania ja Saksamaa parimad.

UEFAle see variant aga hetkel ideaalsena ei tundu ning lähiajal on neil kavas läbi viia muudatus, mille järgi 7-8 Euroopa parima liiga meeskonnad asetatakse automaatselt esimesse loosikaussi.

Tänavu oleks selle järgi olnud välistatud näiteks Juventuse ja Atletico Madridi kokku minemine.

Samuti ei oleks võimalik olnud tänavune surmagrupp ehk E-alagrupp, kus on Venemaa, Inglismaa ja Saksamaa meistrid Moskva CSKA, Manchester City ja Bayern München.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles