FIA võttis vormel-1 sarjas kasutusele uue reegli

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mercedese meeskond enam järgmisest etapist ei tohi Lewis Hamiltonile ja Nico Rosbergile öelda, kuidas kahel kangel võidusõitjal omavahelises võrdluses läheb.
Mercedese meeskond enam järgmisest etapist ei tohi Lewis Hamiltonile ja Nico Rosbergile öelda, kuidas kahel kangel võidusõitjal omavahelises võrdluses läheb. Foto: SCANPIX

Portaal Autosport andis täna teada, et Rahvusvaheline Autospordi Liit (FIA) teatas ametlikult, et edaspidi on vormel-1 sarja meeskondadel piiratud õigus jagada etapi ajal oma sõitajatele käske.

Mitu vormel-1 sarja meeskonda esitas FIA-le palve, et tiimikäskude jagamist tuleks sõitude ajal piirata ning täna vahendas Eurosport portaali Autosport infot, mille järgi FIA võttiski sellekohase otsuse vastu.

F1 sarja võidusõidu osakonna juhataja Charlie Whiting on väidetavalt meeskondadele kirjalikult teada andnud, et oluliselt karmimalt asutakse rakendama F1 sarja eeskirjade artiklit 20.1, mille järgi «Peab sõitja autot juhtima üksinda ja ilma kõrvalise abita».

Väidetavalt ongi nüüdsest keelatud igasugune vestlus, mis puudub sõitja masinat, tema esitust või tiimikaaslast - see tähendab, et on keelatud öelda, millises rajasektoris sõitja aega kaotab või millises rajasektoris tema tiimikaaslasel vastupidiselt paremini läheb. Samas on endiselt lubatud jagada korraldusi, mis puudutavad boksipeatuste strateegiat ning sõitja ohutust. Uus korraldus hakkab kehtima koheselt.

Tiimikorralduste jagamine on sel hooajal eriti populaarne Mercedese meeskonnas, kus antakse üsna sageli Lewis Hamiltonile ja Nico Rosbergile teada, kuidas neil omavahelises võrdluses sõit edeneb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles