Alatu tegu maadluse MMil: valgevenelane valas konkurendile keevat vett pähe

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapanlane Sosuke Takatani (vasakul) sattus MMil konkurendi alatu teo ohvriks.
Jaapanlane Sosuke Takatani (vasakul) sattus MMil konkurendi alatu teo ohvriks. Foto: SCANPIX

Taškendis toimuval maadluse MMil elas suure ehmatuse üle kehakaalus kuni 74 kg hõbemedali võitnud jaapanlane Sosuke Takatani, kes langes enne poolfinaalmatši konkurendi alatu rünnaku ohvriks.

Takatani valmistus parajasti poolfinaalkohtumiseks, kui talle hiilis selja tagant ligi Valgevenet esindav Murad Gaidarov ning valas jaapanlasele pähe kannutäie keevat vett. Takatani pääses imekombel rängemate põletushaavadeta ning tahtis minna Gaidarovile kätte maksma, kuid juures viibinud ametnikud suutsid mehed õigeaegselt lahutada.

«Kõik juhtus väga äkitselt. Õnneks oli ligiduses arst, kes ütles, et võin kiilaks jääda, ning kattis mu pea kiirelt jääkottidega. Õnnekombel ei olnud ma enne võistlust jõudnud juuksuris käia ja juuksed olid päris pikaks kasvanud, muidu võinuks mul palju halvemini minna,» vahendab Takatani sõnu The Japan Times.

Jaapani alaliit teatas, et esitab kindlasti Rahvusvahelisele Maadlusliidule Gaidarovi käitumise kohta protesti. Kogenud valgevenelasel pole see esimene kord ebasportlike võtetega silma paista - 2004. aasta olümpiamängudel kaotas ta veerandfinaalis venelasele Buvasar Saitijevile ning üritas paar minutit pärast matilt lahkumist vastasele rusikatega kohta kätte näidata. Kaklus lõppes tookord Gaidarovi võistlustelt diskvalifitseerimise ja tema tulemuse tühistamisega, Saitijev tuli aga olümpiavõitjaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles