Mercedes kardab värske reeglimuudatuse tagajärgi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mercedese vormel-1 tiimi liikmed Toto Wolff (paremal) ja Thomas Weber.
Mercedese vormel-1 tiimi liikmed Toto Wolff (paremal) ja Thomas Weber. Foto: SCANPIX

Mercedese vormel-1 võistkonna juht Toto Wolff nimetas Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) otsust, millega kärbitakse tunduvalt võistluse ajal lubatud raadiosidet, vastuoluliseks.

«Meile kinnitati, et nüüdsest on raadioside palju piiratum. Tegemist on keerulise ja vastuolulise otsusega, mille sisu täpseks mõistmiseks peavad võistkonnad kõvasti tööd tegema,» lausus Wolff vormeliasjatundja Adam Cooperi blogile.

«Juhised ei ole veel päris selged ja kahtlemata tuleb ette vastuolulisi seiku, nii et reeglit peaks veel täpsustama, eriti selles osas, kui paljusid olulisi rajal tehtavaid toiminguid see mõjutab. Eeskätt pean siinkohal silmas enne starti toimuvaid protseduure,» märkis Wolff.

FIA asub alates Singapuris peetavast järgmisest etapist oluliselt karmimalt rakendama sarja eeskirjade punkti 20.1, mille järgi «sõitja peab autot juhtima üksinda ja ilma kõrvalise abita». Seetõttu on nüüd keelatud sõitjale öelda, millises rajasektoris ta aega kaotab või millises rajasektoris tema tiimikaaslasel paremini läheb. Samas on endiselt lubatud jagada korraldusi, mis puudutavad boksipeatuste strateegiat ning sõitja ohutust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles