Tartu ralli võitis Lukjanuk

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile alanud Tartu ralli võitis 11 kiiruskatse järel venelane Aleksei Lukjanuk, kes edestas Siim Plangit 9,9 sekundiga. Kolmanda koha sai Rainer Aus, kes kaotas Lukjanukile 30,1 sekundit

Teine päev:

Kaheteistkümnes kiiruskatse:

Katse võitis esikoha saanud Lukjanuk, kes oli viimasel katsel teise koha saanud Plangist kiirem 0,4 sekundit. Täpselt sama palju kaotas Lukjanukile ka Aus.

Üheteistkümnes kiiruskatse:

Kiireima aja sõidab välja Plangi, kes edestab Ausi napi 0,2 ja Lukjanuki 0,5 sekundiga. Koitla kaotab neljandana 0,6 sekundit. Üldarvestuses jätkab liidrina Lukjanuk, kelle edu Plangi ees on 9,5 sekundit. Kolmandal kohal on enne viimast katset Aus (+29,7).

Kümnes kiiruskatse:

Teist kiiruskatset järjest sõidavad Aleksei Lukjanuk ja Siim Plangi välja täpselt sama aja. Kogu rallit arvestades õnnestus meestel juba kolmandat korda sama ajaga lõpetada. Kolmanda aja saavutab taas Rainer Aus, kes kaotab esimestele 0,7 sekundit. Üldarvestuses kaotab Plangi Lukjanukile endiselt kümne sekundiga. Aus kaotab kolmandana 30 sekundiga.

Üheksas kiiruskatse:

Parimate meestena sõidavad täpselt sama aja välja Aleksei Lukjanuk ja Siim Plangi. Kolmanda aja saab Rainer Aus, kes kaotab esimestele 1,1 sekundiga. Neljas on Markus Abram (+1,2). Üldarvestuses püsib Lukjanuki edu Plangi ees täpselt 10 sekundi peal. Kolmas on Aus, kelle kaotus liidrile on 29,3.

Kaheksas kiiruskatse:

Keerulistes oludes toimuval katsel näitab parimat aega taas Aleksei Lukjanuk, kes edestab 4,9 sekundiga Rainer Ausi. Üldarvestuse parim eestlane Siim Plangi saab kolmanda koha ning kaotab Lukjanukile 5,1 sekundiga. Sõitjad läbivad küll katset teist korda, kuid kõik kinnitavad kui ühest suust, et rada on täielikult muutunud. Sügavad roopad tekitavad isegi sirgetel lõikudel pilootidele väga ohtlikke olukordi.

Üldarvestuses juhib Lukjanuk Plangi ees 10 sekundiga. Aus sõidab kolmandal kohal, kaotust 28,2.

Seitsmes kiiruskatse:

Kiiruskatse võidu toob Eestisse Siim Plangi, kes edestab Aleksei Lukjanukki 0,6 sekundiga. Kolmas on Kaspar Koitla(+2,6), neljas Markus Abram (+4,1) ja viies Rainer Aus (+6,9). Üldarvestuses väheneb Lukjanuki edu Plangi ees 4,9 sekundile. Kolmandana kihutav Koitla kaotab liidrile 15,3 sekundiga. Neljas on Aus (+15,3), viies Roland Murakas (+28,7)

Kiiruskatse jäeti mõneks ajaks pooleli, kuna raske avarii tegi Egon Kaur. Mehed toimetati kiirabiga arstlikusse kontrolli, kuid ralliraadio teatel peaks Kauri ja tema paarimehe Erik Lepiksoni tervis korras olema.

Foto: Twitter/Kristi Jeenas

Kuues kiiruskatse:

Parima aja sõidab välja Aleksei Lukjanuk, kes edestab Siim Plangit 1,6 sekundiga. Kolmas on Egon Kaur (+2,4), neljas Kaspar Koitla (+3,4) ning viies Rainer Aus (+8,6). Üldarvestuses kasvas Lukjanuki edu Plangi ees 5,5 sekundile. Kolmandal positsioonil olev Kaur kaotab liidrile 11,4 sekundiga. Neljas on Koitla (+13,3) ning viies Aus (+17)

Viies kiiruskatse:

Teise päeva avakatsel näitab kiireimat aega Egon Kaur, kes edestab ralli üldliidrit Aleksei Lukjanukki 0,5 sekundiga. Kolmanda aja sõidab välja Siim Plangi (+3,5), neljas on Rainer Aus (+4,8). Üldarvestuses on Lukjanuki edu Plangi ees 3,9 sekundit. Kolmas on Roland Murakas (+6,5), neljas Rainer Aus (+8,4) ja viies Egon Kaur (+9,0)

Esimene päev:

Mitsubishi Evo X rooli keerav Lukjanuk oli katse esimesel läbimisel teine ja teisel korral kiireim ning edestab Siim Plangit (Mitsubishi Lancer Evo X) 0,9 sekundiga. Kolmandal kohal olev Roland Murakas (Mitsubishi Lancer Evo X) jääb venelasest maha 1,4 sekundiga.

Neljandat-viiendat kohta jagavad 4,1-sekundilise kaotusega Rainer Aus ja Kaspar Koitla, kuuendana avapäeva lõpetanud Egon Kauri kaotus Lukjanukile on 9,5 sekundit. Tartu ralli teise päeva avakatsele stardib esimene auto laupäeva hommikul kell 9.53, kokku on rallil homme kavas kaheksa kiiruskatset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles