Heiki Nabi teenis MMil pronksimedali

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Nabi (punases) Londoni 
olümpial.
Heiki Nabi (punases) Londoni olümpial. Foto: Liis Treimann

Usbekistani pealinnas Taškentis toimuvatel maadluse maailmameistrivõistlustel asus täna kuni 130 kg kaaluvate meeste hulgas võistlustulle Heiki Nabi, kes oli avaringis 4:0 üle valgevenelasest Kirill Hrõšankast. Kahjuks pidi Nabi veerandfinaalis tunnistama Türklase Riza Kayaalpi 0:4 paremust.

Lohutusringis õnnestus Nabil aga võita ungarlast Balint Lami tulemusega 3:1 ning kohtus pronksimatšis bulgaarlase Ljubomir Dmitroviga, kes kaotas poolfinaalis Kayaalpile.

Nabi alistas pronksimatšis Dmitrovi 1:0. Kulla võitis kuubalane Mijain Lopez, hõbeda Riza Kayaalp ja teise pronksi venelane Bilial Makhov.

Nabile oli see neljas suurvõistluste medal kahe maailmameistri kulla ( 2006, 2013) ja Londoni OM-i hõbeda kõrval.

Lohtusring:

Nabi võitis 3:1 ungarlast Balint Lami ning kohtub nüüd pronksimatšis bulgaarlase Ljubomir Dmitroviga. Nabi oli kogu matši ajal aktiivsem pool ning tõrjus edukalt kõik vastaste üritused.

Veerandfinaal:

Türklane läks Nabi vastu kiirelt 4:0 juhtima ning sellel seisul mindi ka poolajale. Nabi sai hoiatuse ja pandi parterisse, sealt keeras türklane ta kaks korda üle ja sai 2x2 punkti. Teisel poolajal proovis Nabi erinevat moodi küll vastast rünnata, kuid türklane püsis hästi jalgel ning võttis kindla võidu. Kui türklane parteris oli, ei olnud Nabil enam jaksu vastast tõsta.

Kaheksandikfinaal:

Valgevenelase vastu oli Nabi esimesel poolajal aktiivsem ning teenis punkti vastase passiivsuse tõttu. Teise poolaja alguses otsustas Nabi kehastuda Barutoks ning sumomaadlusega tegelema hakata. Minuti jooksul nügis ta valgevenelase kolm korda matilt välja, teenides sellega kolm punkti. Enamat polnud 4:0 võiduks vaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles