Van Gaal kamandas kaheksa aastat Inglismaal elanud mängija keeltekooli

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antonio Valencia peab treeneri käsul kiiremas korras inglise keele selgeks õppima.
Antonio Valencia peab treeneri käsul kiiremas korras inglise keele selgeks õppima. Foto: SCANPIX

Manchester Unitedi jalgpalliklubi uus peatreener Louis van Gaal tõestab jätkuvalt, et nõuab oma hoolealustelt professionaalsust igas valdkonnas. Viimasena sai seda tunda Unitedi äärepoolkaitsja Antonio Valencia.

Ehkki enne Unitediga liitumist Wigan Athleticus mänginud Valencia on Inglismaal elanud juba viimased kaheksa aastat, leidis van Gaal, et Ecuadori koondislase keeleoskus pole piisavalt hea. Van Gaal on meeskonnas kehtestanud reegli, mille kohaselt on treeningute ja mängude ajal töökeeleks rangelt vaid inglise keel, Unitedis on aga praegu palju mängijaid, kelle emakeel on hispaania keel.

Nii peavad sel suvel klubisse toodud Angel di Maria, Marcos Rojo, Radamel Falcao ja Ander Herrera käima kaks korda nädalas keeletunnis, sama saatus ootab ka paar aastat juba Inglismaal viibinud David de Gead. Kui Rojo ja di Maria alustavad alagajate kursusega, siis de Gea, Falcao ja Herrera võivad õppida juba edasijõudnute programmi järgi. Valenciale hankis klubi mängija enda palvel aga eraõpetaja.

Ehkki poolkaitsja saabus Inglismaale juba 20-aastasena ning on pidanud Wigani ja Manchesteri klubide eest kokku 282 mängu, pole ta häbelikkuse tõttu seni veel ainsatki pikemat ingliskeelset intervjuud andnud. Unitedi Hispaania tähtedest pääses koolipingis istumisest ainsana Juan Mata, kelle inglise keele oskust hindas van Gaal juba piisavalt heaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles