Ferdinand: John Terry pole rassist, aga ta on idioot

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rio Ferdinand
Rio Ferdinand Foto: SCANPIX

Aastaid Manchester Unitedis ja Inglismaa koondises mänginud keskkaitsja Rio Ferdinand annab oma peagi ilmuvas autobiograafias «#2sides» otsekohese hinnangu endisele koondisekaaslasele John Terryle.

Ferdinandi ja Terry vahelt jooksis must kass läbi 2011. aasta novembris, kui Terry solvas Chelsea ja QPRi vahelise mängu ajal rassistlikult Rio Ferdinandi nooremat venda Antonit, kes mängis tollal QPRi eest. Ehkki kohus mõistis Terry õigeks, määras Inglismaa alaliit talle neljamängulise võistluskeelu. Kuna Ferdinand ja Terry kuulusid tollal jätkuvalt koos Inglismaa koondisesse, otsustas peatreener Fabio Capello ühe neist pingete vältimiseks meeskonnast kõrvale jätta. Eemalejääjaks osutus Ferdinand, kes ei pääsenud seetõttu ka Inglismaa koondisega 2012. aasta EMile.

«John Terry jääb minu silmis alati maailma kõige suuremaks idioodiks,» märkis Ferdinand raamatus. «Ta oleks võinud kõiki vaevast säästa, kui oleks kohe tunnistanud, et kasutas neid sõnu hetkeemotsiooni ajel, ent pole tegelikult rassist. Usun, et just nii juhtus ja et see on tõde. Mina ja Anton oleksime sellega leppinud. Aga tema püüdis öeldut maha salata.»

Ferdinandi sõnul pole nad sestpeale Terryga enam suhelnud. «Me ei räägi enam. Aga isegi kolm aastat hiljem ei suuda ma talle tehtut andeks anda,» sõnas Ferdinand, kes jäi toimunu tõttu ilma ka lapsepõlvesõbrast – Terry meeskonnakaaslane Ashley Cole otsustas asuda tülis Terry poolele, kui ta kohtusse tunnistama kutsuti.

«Olime Ashleyga ammused sõbrad. Tundsime teineteist juba lastena. Aga minu jaoks sai see kõik lõpu, kui ta hakkas kohtus John Terryt õigustama. Anton helistas ja ma keerasin täiesti ära. Ashley reetis ka Antoni, keda ta oli samuti aastaid tundnud,» kirjutab Ferdinand.

Kaitsja on enda sõnul toimunust jätkuvalt nii häiritud peamiselt seetõttu, et see mõjutas ka tema perekonda – Ferdinandi peale vihased jalgpallifännid ründasid tema ema. «Ema majal visati aknad sisse ja postkastis oli ümbrik kuulidega. Lõpuks sattus ta stressi tõttu haiglasse,» meenutab Ferdinand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles