Vormel-1 uue reegli rikkumisele järgneb ilma hoiatuseta kohe karistus

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Red Bulli võistkonna tehnikadirektor Adrian Newey.
Red Bulli võistkonna tehnikadirektor Adrian Newey. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Autoliit (FIA) andis teada, et vormel-1 sarjas järgmisest etapist kehtestatud raadiosidekeelu rikkumisele järgneb ilma hoiatuseta kohe karistus.

Alates Singapuri etapist on tiimidel keelatud anda sõitjale mis tahes infot, mis puudutab sõitja liikumist ühes või teises rajalõigus ning võimaldab tal telemeetria abil teada saada, kus ta aega kaotab. FIA hoiatas ka, et tiimidel pole mõtet kasutada koodsõnu, kuna needki nopitakse raadiosidest välja. Lubatud on edastada vaid selliseid sõnumeid, mis on otseselt seotud sõitja ohutusega või boksipeatuste strateegiaga.

Lõpliku karistuse otsustavad konkreetse etapi kohtunikud. «Otsus on nende teha, kuid tõenäoliselt määratakse karistus sportliku printsiibi alusel, mitte rahast lähtuvalt,» teatas FIA. Eeldatavasti tähendab see boksist läbisõidu korraldust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles