Legendaarne Ronaldinho põhjustas Mehhikos kaose ja rassismiskandaali

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ronaldinho.
Ronaldinho. Foto: SCANPIX

Sel suvel Mehhiko jalgpalliklubi Queretaroga liitunud kuulus Brasiilia vutimees Ronaldinho põhjustas pärast oma esimest mängu linnas suure ummiku, mis tõi omakorda kaasa rassismiskandaali.

Möödunud nädalavahetusel peetud Mehhiko liigamängus Queretaro ja Puebla vahel tutvustati poolajapausil kohaliku meeskonna uue mängijana Ronaldinhot, keda publik tervitas suurte ovatsioonide ning plakatitega. Kuulsat Brasiilia mängumeest olid oma silmaga esimest korda vaatama tulnud aga koguni nii paljud fännid, et pärast mängu põhjustati linnas suur liiklusummik.

Queretaro linna liiklust häirinud ummik valmistas suurt pahameelt Mehhiko konservatiivse partei liikmele Carlos Manuel Trevino Nunezile, kes suutis oma sõnavõtus hakkama saada ka rassistliku kommentaariga.

«Ma proovin olla tolerantne, aga vihkan jalgpalli ja neid tobedaid ilminguid, mida see kaasa toob. Vihkan seda veel rohkem seetõttu, et inimesed tänavaid ummistavad. Mul kulus kojujõudmiseks kaks tundi ja seda kõike ühe ahvi tõttu. Ta on küll brasiillane, aga ikkagi ahv,» vahendas Nunezi sõnu Saksamaa väljaanne Bild.

Suurt elevust tekitanud mäng Queretaro ja Puebla vahel lõppes 1:1 viigiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles