Eesti purjetajad täna MMil võistelda ei saanud

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Puusta tõi eelmisel nädalal Eestile esimese olümpiapääsme 2016. aasta Rio de Janeiro olümpiamängudele.
Ingrid Puusta tõi eelmisel nädalal Eestile esimese olümpiapääsme 2016. aasta Rio de Janeiro olümpiamängudele. Foto: Riina Ramst

Hispaanias toimuvatel purjetamise maailmameistrivõistlustel takistas täna tuulevaikus võistlussõitude läbiviimist.

Võistluspaigas Santanderis oli täna tuult väga vähe ning õnnestus läbi viia vaid kaks võistlussõitu ühele 49er klassi kvalifikatsioonigrupile, kuhu eestlased aga ei kuulunud. Teistes klassides täna sõite üldse ei toimunud.

Regatt jätkub homme, mil ilmaprognoosi kohaselt on oodata ka enam tuult. Siis on stardis juba kõik Eestit MM-il esindavad sportlased - klassides Laser Radial, Laser Standard, Finn, 470 naised, RS:X naised, RS:X mehed, 49erFX ja 49er.

Klassid on kogu avaseeria kestel ehk nii kvalifikatsiooni- kui finaalsõitudes jagatud kahte või kolme eraldi startivasse võrdse suurusega laevastikku. Kvalifikatsiooni lõpptulemus määrab võistlejate finaalikoha kas kuld-, hõbe- või pronksfliidis. Viimasel võistluspäeval sõidavad avaseeria alusel selgunud iga klassi kümme parimat topeltpunktid andvas medalisõidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles