FIFA president sai kriitikute rõõmuks lõpuks ometi konkurendi

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jerome Champagne.
Jerome Champagne. Foto: SCANPIX

1998. aastast Rahvusvahelist jalgpalliliitu (FIFA) juhtinud Sepp Blatteril on viimaks ometi oma ametipostile konkurent, kui liidu endine tegevdirektor Jerome Champagne kinnitas, et kavatseb järgmisel aastal toimuvatel valimistel kandideerida.

78-aastasel Blatteril on FIFA presidendina käimas neljas ametiaeg ja kuigi viimati toimunud valimiste järel ehk 2011. aastal lubas ta, et ei kandideeri enam FIFA juhiks, andis ta juba kevadel teada, et on ümber mõelnud ja tahab jätkata. Seejärel tundus, et Blatter võibki ainukandidaadina taas järgmisel aastal FIFA etteotsa valituks saada, sest tema järglasteks peetud asepresident Jeffrey Webb ja endine tegevdirektor Jerome Champagne mõlemad kinnitasid, et ei kavatse FIFA senise presidendi vastu kandideerida.

Nüüdseks on Champagne aga ümber mõelnud ja andis teada, et kavatseb siiski FIFA presidendi kohta püüda. «Olen õnnelik, et erinevate kandidaatidega arutelu FIFA ja jalgpalli üldise tuleviku üle on lõpuks alanud,» teatas Champagne, kes kinnitas, et saatis oma kandideerimisavalduse Rahvusvahelise jalgpalliliidu valimiskomisjonile.

Champagne'i kandidatuur peaks olema heaks uudiseks paljudele Blatteri kriitikutele, kes on viimastel aegadel seadnud kahtluse alla organisatsiooni ja selle läbipaistvuse, sealjuures MMide toimumiskohtade määramise, sest näiteks 2018. aasta MM peetakse Venemaal, 2022. aasta suurturniir aga Kataris.

FIFA uus president valitakse järgmisel aastal toimuval FIFA kongressil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles