Hunt: Bengals on kõvemaks läinud

Jaan Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Hunt
Margus Hunt Foto: SCANPIX

Margus Hundi koduklubi Cincinnati Bengalsi mitte ei alistanud pühapäeval Atlanta Falconsi vaid purustas. Seis 24:10 ei näita tegelikku pilti – Falconsil puudus vähimgi võimalus, sest Bengalsi kaitse püsis kui graniitmüür. Eksperdid laulavad Bengalsile kiidulaulu ja Hunt kinnitas, et meeskond on kõvasti paremaks läinud.

Hunt, kes statistikat kirja ei saanud, kuid tegutses ühtse kaitseliini väärtusliku osana, kinnitas Postimehele, et võit oli hea, kuid mitte midagi erilist: «Mängisime lihtsalt oma mängu. Falconsil oli raske kohtumine New Orleans Saintsiga selja taga. Teadsime, et nad suudavad ohtlikult tegutseda ja olime valmis vastama.»

Numbrid räägivad iseenda eest: kui Saintsi vastu söötis Falconsi mängujuht Matt Ryan 448 jardi, siis kohtumises Bengalsiga kõigest 231. Ryani tiibade kärpimisest piisas, sest maad mööda rünnak on Falconsil kesine.

«Suutsime Falconsi ründajaid, kui nad söödu said, edukalt maha tõmmata. Seetõttu läbis Falcons ka vähe jarde,» selgitas Hunt.

Kõik olnuks briljantne, kui Bengalsi staarmängija, püüdja A.J. Green poleks viga saanud. Pole teada, kui hull tema jalatrauma on – ka Hunt ei osanud eile veel öelda – kuid esmase info põhjal teda pikem vigastusepaus ei oota. Ent Bengals sai hakkama ka Greenita, palli püüdsid teised. Veelgi tähtsam on aga see, et Bengalsi läbimurjad (running backid) Giovani Bernard ja Jeremy Hill on tegutsenud võimsalt.

Just Green teatas enne kohtumist Falconsiga, et Bengals pole enam see vana Bengals, vaid jõudnud uuele tasemele. Hunt nõustus: «Jooksumäng on meil kindlasti kõvasti arenenud ja uued treenerid ehk koordinaatorid annavad meeskonnale palju juurde.»

Kahe võidetud mängu järel pole Bengals enam üks hea meeskond paljudest. Meeskonna tugevust näitavas edetabelis – power rankingus – on nii mitmedki eksperdid kergitanud Bengalsi isegi teiseks mulluse finalisti Denver Broncose järel. Ka arutletakse, kas Bengalsi kaitse pole mitte NFLi kõvim.

Hunt jäi tüüneks ja möönis, et kaks esimest mängu on tõesti hästi välja tulnud: «Oleme kaitses olnud head ning rünnak liigutanud palli kenasti. Nüüd peame samal moel jätkama, et taas play-offi jõuda.»

Enda panusega võitu jäi Hunt rahule: «Tahtnuks küll rohkem platsil olla, aga need korrad, kui mängu sain, oli tunne hea ja tegutsesin korralikult.»

Pühapäeval läheb Bengals kokku Tennessee Titansiga, kel on kirjas võit ja kaotus. Titansi alistanud Dallas Cowboys näitas ette, kuidas kaitsega saa saab rünnaku kenasti ära lõhkuda, seega...

«Hea oleks tõesti hooaega kolme võiduga alustada,» nõustus Hunt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles