Leok lõpetas enduro MMi viienda kohaga

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigar Leok.
Aigar Leok. Foto: Rauno Kais.

Prantsusmaal Brioudes sõideti lõppenud nädalavahetusel selle hooaja viimased MM-etapid ja selgusid maailma parimad endurosõitjad. Eestlastest olid võistlemas E3 klassis osalev Aigar Leok ja juunioride arvestuses oma debüüthooaega tegev Rannar Uusna.

E3 klassis osalev Aigar Leok (TM) näitas võistluse esimesel publikukatsel MM-tiitlile võistleva hispaanlase Ivan Cervantesi (KTM) järel teist aega ning järgmistel katsetel oli ta ajad enamasti esikuuiku piirimail ning kahel katsel oli ta veel teine. Päeva lõpetas ta neljandana, jäädes võitjast austraallasest Matthew Phillipsist (KTM) 27 sekundi kaugusele. Teise koha sai Cervantes (+7,6) ja kolmanda prantslane Fabien Planet (Sherco), kes edestas Leokit ainult ühe sekundiga.
 
Pühapäeva esimesel katsel näitas Leok enda klassi kolmandat aega ja seejärel olid tema kohad samuti enamjaolt esikuuiku piirimail, sisse mahtusid veel mõned esikolmiku ajad ning etapi lõpetas ta jälle neljandal kohal. Päeva võitis seekord kindlalt Cervantes, kes edestas eelmise päeva viiendat meest soomlast Matti Seistolat (Sherco) 45 ja Phillipsit 51 sekundiga, Leok kaotas hispaanlasele ühe minuti ja 9 sekundiga.
 
«Hooaega ja Prantsusmaa etappi võib üldjoontes kordaläinuks pidada. Mõlemal päeval sõitsin, nagu oskasin ja jäin tulemusega rahule, kuigi esimese päeva 1 sekund jäi kripeldama,» rääkis aasta 138 punkti ja viienda kohaga lõpetanud Leok.
 
E3 klassi maailmameistriks krooniti Matthews (229 punkti), Cervantes jäi austraallasest lõpuks ainult 9 punkti kaugusele ja pidi hõbedaga leppima. Pronksi sai seekord Seistola, kes kogus 155 punkti ja neljandaks langes viimased kolm võistlust vigastuse tõttu vahele jätnud prantslane Mathias Bellino (Husqvarna, 148 p).
 
Juunioride klassis osaleva Rannar Uusna (KTM) jaoks algas võistlus samuti hästi, kui ta publikukatsel näitas enda arvestuses teist aega. Laupäeval olid Uusna kohad aga enamjaolt esikümnes, kuid sisse lipsas ka paar kohta kolmandas kümnes ning kaks katset enne lõppu oli ta 16-ndal kohal. Eelviimasel katsel pidi eestlane aga kokkujooksnud mootori tõttu oma võistluse katkestama.
 
Pühapäevaks saadi noormehe tsikkel tööle ja päeva algatuseks sõitis ta välja kuuenda aja. Seejärel olid tema kohad kas 7-nda või siis 16-nda koha piirimail ja hooaja viimase MM-etapi lõpetas ta 15-ndal kohal. Mõlemal päeval moodustasid juuniorite esikolmiku prantslane Loic Larrieu (Husqvarna), inglane Daniel McCanney ja itaallane Giacomo Redondi (mõlemad Beta). Maailmameistriks tuli McCanney (260 p), hõbeda sai Redondi (234 p) ja pronksi Larrieu (222 p). Uusnale kuulus 74 punktiga 11-s koht.
 
«Viimasel etapil jäi jälle kogemustest puudu ning seekord ei saanud mägedest üles. Reedel tuli publikukatselt teine aega, kuid laupäev ei olnud üldse minu päev, kaks korda suutsin väikese kivi otsast alla kukkuda ja sellega kaotasin väga palju aega. Lisaks jooksis ka tsikli mootor päeva lõpuosas kokku. Meeskond tegi super töö ja mootor vahetati alla tunni ära ning eile olin jälle stardis. Lootsin, et tulen aasta kokkuvõttes esimese kümne sekka, kuid kahe viimase etapiga langesin 11-ndaks. Hooaeg möödus kahjuks vigastusterohkelt, kuid sain palju kogemusi juurde, et tulevikus tugevamad tulemused tuleksid,» võttis Uusna oma maailmameistrivõistluste debüüthooaja kokku.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles