Eestlanna tegi ajalugu ja sai kõrbes peetud lohesurfivõistlusel esimese koha

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiin Oja.
Kristiin Oja. Foto: Erakogu

Laupäeval kohtusid Brasiilias 45 lohesurfarit üle maailma, et osaleda esimest korda toimuval kõrbe lohesurfivõistlusel Red Bull Rally dos Ventos – 16 km pikkune distants, mis jooksis läbi vee ja liiva. Üldarvestuses võitis Brasiiliast pärit Alexandre Neto, naiste arvestuses aga eestlane Kristiin Oja, edestades sealjuures kahte endist maailmameistrit.

Võistlus toimus maailma märjemas kõrbes - Lençóis Maranhenses rahvuspargis Kirde-Brasiilias.

Esmakordselt korraldatud selletaolise võistluse käigus tuli surfaritel ületada 45 meetri kõrgune liivaluide, et pääseda looduslikesse laguunidesse, mis selle kõrbe nii eriliseks muudavad. Reeglid olid lihtsad: võidab see, kes ületab esimesena finišijoone.

Tingimused olid sealjuures aga karmid – lohesurfarid on harjunud sõitma vees, mitte liival.

«Ma ei saanud väga head starti ning nägin enda ees palju lohesid. Kuna igaüks võis valida omale sobiva trajektoori, siis ma tegelikult sõidu ajal ei saanud aru, et olin teistest mööda läinud. Olin tõeliselt üllatunud, kui öeldi, et olin kiireim naine,» rõõmustas Oja, kes edestas kahte endist maailmameistrit: Brasiiliast pärit Bruna Kajiyat ja ameeriklast Susi Maid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles