Pistoriuse protsessi kohtunik on sattunud inimeste pahameele alla

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pistoriuse protsessi kohtunik Thokozile Masipa.
Pistoriuse protsessi kohtunik Thokozile Masipa. Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalal sai lahenduse kuulsa Lõuna-Aafrika Vabariigi paraolümplase Oscar Pistoriuse kohtuprotsess, milles kohtunik Thokozile Masipa mõistis mehe süüdi oma tüdruksõbra Reeva Steenkampi ettekavatsemata tapmises. Kuna Masipa otsus tähendas, et Pistorius pääses mõrvasüüdistusest, on paljud kohalikud hakanud oma pahameelt kohtuniku suunas üles näitama.

Mitmed Lõuna-Aafrika Vabariigi õigusalased organisatsioonid on öelnud, et nad on mures kohtunik Masipa turvalisuse pärast. Kohaliku meedia väitel on politsei suurendanud Masipa jälgimist, sest kohtunik on saanud sotsiaalmeedia vahendusel mitmeid ähvardusi ning sellega rünnatakse ühtlasi kogu riigi õigussüsteemi. Section27 nimelise õigusrühmituse väitel on mitmed Masipa suunas tehtud sõnavõtud vihaõhutavad ning käsitletavad laimuna.

Masipa otsustas eelmisel nädalal peetud istungitel, et Pistorius ei sooritanud oma tüdruksõbra Steenkampi mõrva, sest Masipa hinnangul ei teadnud Pistorius, et teisel pool vannitoa ust oli just Steenkamp. Masipa selgitas, et kuna Pistorius tahtis hirmutada murdvarast, ei saanud ta teada, et tema lasud inimese tapavad. Siiski leidis kohus, et kuna paraolümplane lähenes vannitoa uksele laetud relvaga ja plaanis seda kasutada, on ta süüdi ettekavatsemata tapmises. Karistust Pistoriusele veel määratud pole, sellekohane istung toimub 13. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles