Norra meedia: täna selgub purjuspäi avarii teinud Northugi saatus

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug.
Petter Northug. Foto: SCANPIX

Soome väljaanne Iltalehti vahendas Norra rahvusringhäälingu NRK infot, mille järgi on täna kinnisel istungil arutlusel sel kevadel purjuspäi avarii teinud Norra suusaässa Petter Northugi karistus.

Norra rahvusringhäälingu väitel peaks kinnise istungi tulemused tehtama teatavaks täna õhtupoole. Käesoleva aasta 4. mai hommikul kihutas Northug oma autoga Trondheimi lähistel teepiirdesse, sõites sealjuures 40km/h piirangualas kiirusega 80-90km/h. Samuti oli Northug purjus ja tema veres oli alkoholisisaldus 1,65 promilli.

Kuigi kuulus suusaäss põgenes sündmuskohalt, on Norra meedia väitel istungil leevendavaks asjaoluks, et Northug tunnistas oma süüd. Iltalehti väitel võib see omakorda tähendada, et Northugile määratava karistuse pikkuseks võib olla ligikaudu 60 päeva vangis, samas kui varasemalt on rõhutatud, et Norra seaduste järgi võib enam kui 1,3-promillise joobes juhtimise ja avarii põhjustamise eest määrata kuni aastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles