Ksenija Balta loobus tuttava staadioniga taastutvust sobitamast

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta.
Ksenija Balta. Foto: Lauri Kulpsoo

Eesti kergejõustiklastest esimesena Barcelona EMil starti asuv kaugushüppaja Ksenija Balta eile võistlusareenile ei läinud – tänavu suvel on ta samas juba võistelnud.


«Vaevalt seal nii lühikese ajaga midagi muutus, tegin vajalikud harjutused hotelli lähedal oleval harjutusstaadionil,» selgitas ta ning kinnitas, et tunneb end hinges rahuliku ja kindlana. «Võistluspaika saabumine mõjus rahustavalt. Kõik näib tuttav ja midagi üllatavat pole.»

Tuttav on Barcelona olümpiastaadion ka Balta elukaaslasest treenerile Andrei Nazarovile. 1992. aastal lõpetas ta siin olümpia kümnevõistluse 14. kohaga. Toonasest ajast pole nüüd treenerileiba maitsval mehel aga eriti midagi meeles.

«Püüdsin siin ringi vaadata just sellise pilguga, et meenutada olümpiaaega, kuid tundub, et 18 aastaga on asjad juba ununenud,» tõdes Nazarov. «Staadion tundus siis küll palju suuremana, kui läksin 100 m jooksu starti, siis kõik kohises… Nüüd aga vaatasin, et päris väike staadion.»
Kuid just sellel areenil peab Balta hüppama tänasel eelvõistlusel 6.65 või mahtuma 12 hulka.

Kvalifikatsiooninorm on krõbe ning tõsiselt pingutamata ei ületa seda keegi – seda enam, et võistlus peetakse kohaliku aja järgi kell pool üks päeval. Just siis lõõskab päike täie võimsusega. «Hea oleks ühe katsega asi ära teha ja ennast võimalikult vähe kulutada,» tõdes Balta.

Pisut rohkem kui nädal tagasi hüppas Balta Eesti meistrivõistlustel kaks korda 6.80. Järelikult on sportlik vorm väga hea. Nazarov usub, et vahepealsete päevadega pole see kuhugi kadunud.

«Täpselt ei saa seda öelda, me pole ju vahepeal vormi kontrollinud, kuid nii kiiresti ei saa see kaduda,» arvas ta. «Saime korralikult valmistuda, millegi üle nurisemiseks pole põhjust. Sama hea seis oli ka enne Torino sise-EMi. Seal polnud isegi võistluseelset pressikonverentsi – tulime kohale, elasime kusagil linnast väljas asuvas hotellis ja miski ei seganud võistluseks valmistumist.»

Balta on eelvõistluses B-grupi esimene hüppaja. Soosikutest on samas grupis ka tänavu 7.13 hüpanud venelanna Olga Kutšerenko ning Baltast neli sentimeetrit rohkem lennanud valgevenelanna Anastassia Mirontšik. A-grupis on soosikutest venelannad Ljudmilla Koltšanova ja Tatjana Kotova ning portugallanna Naide Gomes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles