Prokurör: Northug valetas politseinikele ja süüdistas sõpra

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug.
Petter Northug. Foto: SCANPIX

Prokurör avaldas pressikonverentsil, et mai alguses purjuspäi avarii teinud ja seejärel sündmuspaigalt põgenenud Norra murdmaasuusataja Petter Northug valetas politseinikele ja väitis, et õnnetuse põhjustas tema sõber, vahendab ERR Sport.

«Palume tal uuesti politseile tunnistus anda, kuna soovime selgeks teha, kas ta mõistab enda tegu ja tunneb end süüdi,» rääkis prokurör Bjørn Kristian Soknes pressikonverentsil.

Pressikonverentsil avaldati 4. mai varahommikul juhtunu kohta detaile, mida seni polnud avalikkusega jagatud, näiteks selgus, et Northug, kellel tuvastati 1,65-promilline joove, ütles politseile kolmel korral, et tema polnud roolis ja süüdistas hoopis enda sõpra, kellele esitatigi lõpuks süüdistus purjuspäi õnnetuse põhjustamises. «Küsimus pole mitte valetunnistuses, vaid valesüüdistuses,» selgitas prokurör.

Millal Northug uuesti tunnistusi andma ilmub, pole veel teada, seega pole ka selge, millal tema karistus selgub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles