Deniss Karpak jagab MMil 3.-4. kohta

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Karpak.
Deniss Karpak. Foto: Riina Ramst

Täna valitsesid Hispaanias Santanderis toimuvatel olümpiaklasside maailmameistrivõistlustel purjetamiseks veidi soodsamad olud kui eile, kuid tuul oli siiski ebastabiilne.

Finnil sai Deniss Karpak (Karpak Sailing Team) esimeses kvalifikatsioonisõidus 2. koha ning jagab sellega kokkuvõttes hetkel 3.-4. kohta taanlase Jonas Hogh-Christenseniga. Lauri Väinsalu (Rein Ottosoni Purjespordikool) ületas finišiliini oma eelsõitude grupis 26ndana ning jagab 51.-52. kohta ukrainlase Andriy Gusenkoga. Esimest kohta aga jagavad austraallane Oliver Tweddell ja britt Giles Scott.

Naiste 470 klassis lõppes kvalifikatsiooniseeria Marjaliisa ja Elise Umbile (Purjespordiselts Maru) 18. ja 23. resultaadiga ning eelsõitude järgne 33. koht asetab nad finaaliks hõbelaevastikku. Klassis juhivad Hannah Mills ja Saskia Clark Suurbritanniast.

Laser Standardil finaalis hõbelaevastikus seilav Karl-Martin Rammo (Rein Ottosoni Purjespordikool/Tallinna Jahtklubi) oli tänases sõidus 14. ning on võtnud hetkel 55. positsiooni. Samas fliidis oli Kaarel Kruusmägi (Saaremaa Merispordi Selts) 24., asetudes kokkuvõttes 78. reale. Esikohal paikneb austraallane Tom Burton.

Laser Radiali hõbegrupile täna taas sõite ei toimunud. Anna Pohlak (TJK) paikneb hetkel kokkuvõttes 62. ja Anne-Mari Luik (ROPK) 96. positsioonil. Parimad sõidud on klassis seni teinud hollandlanna Marit Bouwmeester.

Meeste skiffil 49er said Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik (Noblessneri Jahtklubi) kirja oma eeösõitude fliidi 36., 28. ja 4. sõidutulemuse ning nende kohaks on praegu 18. Esimese koha on hõivanud Peter Burling ja Blair Tuke Uus-Meremaalt.

Naiste skiff-purjekal 49erFX alustasid Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp (ROPK) regatti oma kvalifikatsioonigrupis mittefinišeerimise ja 15.  kohaga ning on asetunud 52. reale. Juhtpositsioonil on taanlannad Ida Marie Baad Nielsen ja Marie Thusgaard Olsen.

Meeste RS:X purjelaual sai Johannes Ahun (SoloSailing/Sailracing Academy NYCS) viimases eelsõidus 46. tulemuse ning kvalifikatsiooni kokkuvõttes 83. kohaga purjetab ta edasi hõbefliidis. Samas grupis surfab edaspidi ka täna viimases eelsõidus 47. koha saanud ning kokkuvõttes 88. olev Rainer Kasekivi (Tallinna Purjelauakool). Liidriks on poolakas Piotr Myszka.

RS:X naiste klassile oli täna puhkepäev. Ingrid Puusta (SoloSailing/SRA NYCS) on seal hetkel 27. kohal, juhib aga prantslanna Charline Picon.

Klassid on kogu avaseeria kestel ehk nii kvalifikatsiooni- kui finaalsõitudes jagatud kahte või kolme eraldi startivasse võrdse suurusega laevastikku. Kvalifikatsiooni lõpptulemus määrab võistlejate finaalikoha kas kuld-, hõbe- või pronksfliidis. Viimasel võistluspäeval sõidavad avaseeria alusel selgunud iga klassi kümme parimat topeltpunktid andvas medalisõidus.

Santanderis 12.-21. septembrini kestva MM-i tulemuste alusel jagatakse välja 50% 2016. aasta Rio de Janeiro Olümpiamängude purjeregati riigikohtadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles