Oktoobris toimub Hiiumaal suur rattanädalalõpp!

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiiumaa Rattanädalavahetus.
Hiiumaa Rattanädalavahetus. Foto: Aerobike Cycling Agency

Aerobike Cycling Agency koos Hiiumaa spordiaktiivi ja peatoetaja Mootor Grupiga on asunud uut hingamist sisse puhuma saare rattaspordile. Kui senimaani on Hiiumaa olnud üsnagi Eesti rattaelust ära lõigatud maakonnaks, siis vähem kui kuu aja pärast, oktoobri teisel nädalavahetusel, peetakse seal kogu perele mõeldud rattanädalavahetus.

11. oktoobril toimub esimest korda Kaugeima Neeme Sõit, mis kujutab endast olümpiakrossi formaadis mägirattasõitu maalilises Ristna looduses. Võistlusdistantsil sõidetakse üks tund 6 km pikkusel ringil. Matkasõidul läbitakse sama ringi kaks korda.

«Rada on valdavalt sile, ainsaks tõsisemaks tõusuks on Ristna radarimägi. Samas on trass väga huvitav ja vaheldusrikas – on ratturite keeles singleid, on metsateid, otse mererannal sõitmist ning lühike jupike ka kruusateed. Tasub silmas pidada, et Kõpu poolsaare tipus paiknes nõukogude sõjaväeosa, mistõttu muudab raja omapäraseks kauni loodusega põimunud militaarpärand,» lausus võistluste peakorraldaja Mihkel Reile.

12. oktoobril leiab aset Emmaste 13. Rattamaraton. Võistlusdistantsi pikkus on 45 km (3 ringi pikkusega 15 km), matkasõidul osalejad läbivad ühe ringi. Mõlemal päeval toimuvad ka lastesõidud.

«Initsiatiiv Hiiumaa rattasporti senisest jõulisemalt arendada tuli peatoetaja AS Mootor Grupi poolt, kes on laiemale üldsusele tuntud ennekõike kaubamärkide SEBE, Lux Ekspress ja Cargobus poolest. Kuivõrd Hiiumaa on Eesti rattaspordist seni natukene kõrvale jäänud ning seal ei tegutse ühtegi rattaklubi, siis loodame selle algatusega puhuda ka kohalikule rattaspordile uue elu sisse. Samuti annab kahel järjestikusel päeval võistlemine hea võimaluse pingevabalt hooajale joon alla tõmmata,» rääkis Reile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles